Petak, 29. ožujka 2024

Weather icon

Vrijeme danas

12 C°

SKOKOVI U VODU

Sjajni Matej Nevešćanin osvojio svjetsko juniorsko srebro

Autor: Šime Ćurko

03.12.2022. 13:10
Sjajni Matej Nevešćanin osvojio svjetsko juniorsko srebro

Foto: KSV ZADAR 2011

Član KSV Zadar 2011 i David Ledinski (KSV Nemo) bili su drugi u sinrko skokovima s 3 m



Matej Nevešćanin, član Kluba za skokove u vodu Zadar 2011 i David Ledinski (KSV Nemo) osvojili su srebrnu medalju u sinkro skokovima s daske od 3 metra na Svjetskom juniorskom prvenstvu u Montrealu (Kanada).


– Presretni smo, ne znamo kako opisati rezultat koji smo postigli. Hvala našim trenerima i svima koji su vjerovali u nas – rekli su Matej i David, koji su za novim su svjetskim prvacima, talijanskim parom Matteo Santoro i Stefano Belotti zaostali tri boda. Talijani su zlato uzeli s 299,25 bodova, naš je dvojac zaradio 296,25, dok su broncu osvojili Britanci Leon Baker i Hugo Thomas s 289,77 bodova.


Matej i David se mogu pohvaliti i broncom u istoj disciplini s Europskog juniorskog prvenstva održanog u srpnju ove godine u Rumunjskoj. Također, ovo je i druga medalja koju u Zadar sa svjetskih natjecanja donosi 16-godišnji Matej nakon što je prošle godine u Kijevu osvojio brončano odličje u konkurenciji mlađih juniora s daske 1 metar. U svojoj kolekciji Nevešćanin ima i broncu s Europskog prvenstva mlađih juniora koju je u lipnju 2021. osvojio u Rijeci na dasci 3 m te je ovogodišnji dobitnik državne nagrade Hrvatskog olimpijskog odbora Dražen Petrović u kategoriji Sportaš – najveća nada hrvatskog sporta do 16 godina, koja se dodjeljuje darovitim mladim sportašima za postignute izvanredne sportske rezultate i sportski razvoj. U Montrealu je Matej nastupio i u skokovima s daske 1 metar, gdje je osvojio šesto mjesto u finalu, nakon što je u kvalifikacijama bio 12. Korak do finala Nevešćanin je bio na 3 m gdje je imao 13. rezultat u kvalifikacijama.


Marko Huljev peti




Sjajan rezultat u debiju na SP-u ostvario je i Marko Huljev (KSV Zadar), koji je u konkurenciji mlađih juniora s daske od 1 metra bio peti. Rezultat je to koji je prethodno ostvario i u kvalifikacijama.


– Odlično sam se pripremio i jedina želja mi je bila skakati što bolje. Uspio sam u tome i peto mjesto me jako veseli. Bilo je puno odličnih skakača na prvenstvu i ponosan sam na sebe – rekao je Huljev koji je na 3 m bio 25. u kvalifikacijama, dok je njegova sestra, juniorka Bruna Huljev bila 17. (40 natjecateljica) u kvalifikacijama na 1 m i 22. (41 skakačica) na 3 m. Bruna Huljev i Lora Magaš (Zadar 2011) osvojile su osmo mjesto u sinkro skokovima s daske od 3 metra u konkurenciji četrnaest skakačica. Sa skakačima na SP-u su i njihovi treneri, Šime Perić (Zadar 2011) i Marko Sutlović (Zadar).