Četvrtak, 28. ožujka 2024

Weather icon

Vrijeme danas

15 C°

HTV2

Snježna kraljica: izravan prijenos sa Sljemena uz 22 kamere

Autor: Edita Burburan

04.01.2023. 09:20
Snježna kraljica: izravan prijenos sa Sljemena uz 22 kamere

Foto: iStock

Tradicionalna utrka na zagrebačkom Sljemenu



Tradicionalnu utrku na zagrebačkom Sljemenu, Snježnu kraljicu, i ove će godine gledatelji moći pratiti putem izravnog prijenosa Hrvatske televizije.


Prva vožnja na rasporedu je danas u 12.30 sati uz prijenos na HTV2, a druga od 16.30 sati. Sutra je na istom programu na rasporedu prijenos utrke s početkom u 15 sati, dok je druga vožnja na redu u 18 sati.


Slalomska utrka Svjetskog skijaškog kupa za sve ljubitelje bijelog sporta i sportskih nadmetanja bit će popraćena s 22 kamere koje su u sustavu dvoje reportažnih kola. Osim s padina Sljemena slika će dolaziti i iz zraka, a sve pod redateljskom palicom glavnog redatelja Ranka Varlaja koji će i ove godine osigurati prijenos u više od 20 zemalja svijeta.




Skijaški spektakl komentirat će novinari Bruno Kovačević, Danijel Križ i Robert Jelečević, a kao sukomentator javljat će se i Dag Modrić. U televizijskom studiju pomagat će analitičarka i skijašica Nika Fleiss, dok će na licu mjesta gledatelje informirati Mihovil Horvat i Andrej Rašljanin. Saša Mlađenović je glavni producent prijenosa.


“Zanimljivo je što je sljemenska ženska utrka jedna od najgledanijih utrka na svijetu, a nerijetko i najgledanija od svih u Svjetskom kupu. HRT će i ove godine događaj pokrivati na najvišem produkcijskom nivou, a u cijeli projekt je uključeno stotinjak ljudi. Zato će i ove godine biti poseban izazov realizirati ovakav projekt i za organizatore, Međunarodnu skijašku federaciju, ali i za HRT”, izjavio je urednik projekta Bruno Kovačević.


U borbi za krunu Snježne kraljice u kojoj nastupaju ponajbolje slalomašice svijeta zasigurno će najnapetije biti pratiti naše predstavnice Zrinku Ljutić i Leonu Popović.