Četvrtak, 28. ožujka 2024

Weather icon

Vrijeme danas

17 C°

SP u Kataru

Sosa zbog iscrpljenosti propustio trening, ali probleme ima još jedan igrač

Autor: Hina

03.12.2022. 17:48
Sosa zbog iscrpljenosti propustio trening, ali probleme ima još jedan igrač

Foto: Foto REUTERS

Sosa je odradio sve minute na dosadašnjem World Cupu, neumorno jureći po lijevoj strani što je očito ostavilo traga i po savjetu liječnika propustio je današnji trening



DOHA Branič hrvatske nogometne reprezentacije Borna Sosa zbog iscrpljenosti je u subotu propustio trening “Vatrenih” u Dohi.


Hrvatska nogometna reprezentacija vratila se u svoj ustaljeni ritam nakon slobodnog dana kojeg su igrači dobili poslije “pobjedničkog remija” protiv Belgije i ulaska u osminu finala Svjetskog prvenstva u Dohi.


Izbornik Zlatko Dalić je nakon utakmice protiv “Crvenih vragova” za nagradu oslobodio igrače idućeg treninga, no u subotu su “Vatreni” normalno trenirali u svojoj katarskoj bazi. Utakmica je pred vratima i potrebna je maksimalna ozbiljnost.




Najvažnija je vijest da je branič Stuttgarta Borna Sosa propustio trening zbog iscrpljenosti i ostao je u hotelu, dok je veznjak Eintrachta Kristijan Jakić trenirao po posebnom programu zbog problema s koljenom.


Sosa je odradio sve minute na dosadašnjem World Cupu, neumorno jureći po lijevoj strani što je očito ostavilo traga i po savjetu liječnika propustio je današnji trening.


Zdravstvenih problema ima i Kristijan Jakić kojeg muči koljeno. Veznjak njemačkog Eintrachta zbog toga nije niti konkurirao za utakmicu protiv Belgije. U petak je tek nizao krugove oko terena u Al Ersal 3 centru.


Ulazak svjetskih doprvaka u osminu finala World Cupa izazvao je veći interes stranih medija. Naravno, najviše je bilo japanskih novinara, međutim stigle su i kolege iz drugih zemalja.


Hrvatska će do utakmice, koja je na rasporedu u ponedjeljak, 5. prosinca na stadionu Al Janoub u Al Wakrahu imati još samo jedan subotnji trening. Izbornik Dalić je više puta istaknuo kako nema razloga mijenjati sastav, no energetska potrašnja je velika i pitanje je u kakvom su stanju igrači.


Hoće li se ipak odlučiti za “svježu krv” odlučit će nakon nedjeljnog treninga.


“Zaista radimo sve dobro, na visokom nivou. Dečki su u dobrom stanju. Toga se ne bojim. Potrošnja je velika, ali imamo energije i motiva. Nemamo mogućnosti odmoriti cijelu ekipu, ali ne bojim se toga, samo je važno da ne bude ozljeda. Imamo sjajnu atmosferu i zajedništvo,” istaknuo je izbornik.