Četvrtak, 28. ožujka 2024

Weather icon

Vrijeme danas

14 C°

Engleska

Southampton ispao iz Liga kupa, Oršić i Ćaleta-Car na klupi cijelu utakmicu

Autor: Hina

31.01.2023. 23:23
Southampton ispao iz Liga kupa, Oršić i Ćaleta-Car na klupi cijelu utakmicu

Foto: Foto REUTERS

Junak pobjede "svraka" bio je Sean Longstaff, koji je postigao oba gola za svoju momčad, prvoga u 5., a drugoga u 21. minuti. Do kraja susreta je Che Adams u 29. minuti uspio tek smanjiti na konačnih 2-1



NEWCASTLE Nogometaši Newcastle Uniteda prvi su finalisti ovosezonskog izdanja engleskog Liga kupa, oni su i u uzvratnom dvoboju polufinala nadigrali Southampton, ovoga puta na svom terenu sa 2-1 (2-1) te tako potvrdili 1-0 pobjedu otprije tjedan dana iz Southamptona.


Junak pobjede “svraka” bio je Sean Longstaff, koji je postigao oba gola za svoju momčad, prvoga u 5., a drugoga u 21. minuti. Do kraja susreta je Che Adams u 29. minuti uspio tek smanjiti na konačnih 2-1.


Duje Ćaleta-Car i Mislav Oršić ostali su na klupi Suthamptona.




Za Newcastle je ovo drugi plasman u finale Liga kupa u klupskoj povijesti, natjecanja kojega nikada nije osvojio. U svom jedinom dosadašnjem nastupu u finalu 1976. godine izgubio je od Manchester Cityja, a suparnik u ovogodišnjem finalu, koji je na programu 26. veljače, gotovo sigurno će mu biti drugi klub iz Manchestera – United. Naime, United je u prvoj polufinalnoj utakmici prije šest dana kao gost svladao Nottingham Forest sa 3-0 te će tu prednost braniti u srijedu na svom Old Traffordu.


Newcastle United je u svojoj povijesti osvojio četiri naslova engleskog prvaka (posljednji 1927. godine) te šest FA kupova (posljednji 1955.), no posljednji trofej je stigao u europskoj konkurenciji i to 1969. godine kada je osvojio Kup velesajamskih gradova. Posljednji put ovako blizu trofeju bio je krajem prošlog stoljeća kada je prvo dvije godine zaredom bio drugi u prvenstvu (1996., 1997.), a onda i dva puta zaredom gubio u finalu FA Kupa (1998. od Arsenala i 1999. od Manchester Uniteda).