Petak, 19. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

17 C°

FA Cup

Southampton naših Duje Ćalete-Cara i Mislava Oršića, osigurao 4. kolo FA Cupa, time se ne može pohvaliti Bilićev Watford

Autor: Hina

07.01.2023. 17:46
Southampton naših Duje Ćalete-Cara i Mislava Oršića, osigurao 4. kolo FA Cupa, time se ne može pohvaliti Bilićev Watford

Foto: Reuters



Jedan od prvoligaških dvoboja u 3. kolu engleskog FA kupa bio je ogled Crystal Palacea i Southamptona, a gosti su u njemu slavili s 2-1.


Golom Francuza Edouarda u 14. minuti domaćin je poveo, no do kraja dvoboja Southampton, inače posljednja momčad na ljestvici Premier lige, je okrenuo rezultat. U 37. minuti je Ward-Prowse izjednačio, dok je gostima slavlje osigurao Armstrong pogotkom u 68. minuti.


Hrvatski nogometaš Duje Ćaleta-Car je odigrao cijelu utakmicu za Southampton, dok najnovije pojačanje te momčadi, Mislav Oršić, nije konkurirao za ovaj susret.




Vrlo teško je treće kolo prošao Tottenham koji je pred svojim navijačima, s 1-0, pobijedio trećeligaša Portsmouth. Jedini strijelac na utakmici bio je Harry Kane u 50. minuti, a Tottenham je u ovom susretu bio bez hrvatskog reprezentativca Ivana Perišića.


Istim rezultatom je Leicester u gostima svladao Gillingham golom Iheanacha u 56. minuti, dok je u ovoj fazi FA kupa ispao Watford, sastav kojeg vodi nekadašnji hrvatski izbornik Slaven Bilić.


U drugoligaškom obračunu Reading je doma svladao Watford 2-0 golovima u sudačkim nadoknadama. U sučevom vremenu prvog dijela gol je zabio Abrefa, a u nadoknadi drugog poluvremena Long.