Četvrtak, 25. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

9 C°

ATP Buenos Aires

Španjolac Carlos Alcaraz i Britanac Cameron Norrie sastat će se u finalu turnira u Buenos Airesu

Autor: Hina

19.02.2023. 08:44
Španjolac Carlos Alcaraz i Britanac Cameron Norrie sastat će se u finalu turnira u Buenos Airesu

Foto: Carlos Alcaraz/Foto REUTERS

Za 19-godišnjeg Alcaraza ovo je prvi turnir u 2023. godini nakon što je zbog ozljede mišića u Parizu u listopadu morao propustiti ATP Finale i završnicu Davis Cupa u studenom te Australian Open prošloga mjeseca



BUENOS AIRES U finalu ATP turnira tenisača u Buenos Airesu igrat će prva dva nositelja, Španjolac Carlos Alcaraz i Britanac Cameron Norrie.


Za 19-godišnjeg Alcaraza ovo je prvi turnir u 2023. godini nakon što je zbog ozljede mišića u Parizu u listopadu morao propustiti ATP Finale i završnicu Davis Cupa u studenom te Australian Open prošloga mjeseca. U polufinalu je Alcaraz sa 6-2, 6-2 nadvisio suparodnjaka Bernabea zapatu i tako se plasirao u svoj deveti finale u karijeri. Dosada je osvojio šest naslova.


S druge strane, 27-godišnji Norrie je stigao do svog drugog finala u 2023., početkom godine je izgubio završni dvboboj u Aucklandu od francuskog veterana Richarda Gasqueta, svladavši u polufinalu Peruanca Juana Pabla Varillasa sa 7-6 (5), 6-4. Norrieu će ovo biti 13. finale u karijeri, a dosada je osvojio četiri naslova.




 


POLUFINALE:


Carlos Alcaraz (Špa/1) – Bernabe Zapata Miralles (Špa) 6-2, 6-2


Cameron Norrie (VB/2) – Juan Pablo Varillas (Peru) 7-6 (5), 6-4