Četvrtak, 18. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

17 C°

Sjajan posao

Španjolski mediji tvrde da bi branič Vatrenih ove zime mogao ostvariti rekordan transfer u Real Madrid

Autor: Portal Novi list

11.12.2022. 08:02
Španjolski mediji tvrde da bi branič Vatrenih ove zime mogao ostvariti rekordan transfer u Real Madrid

Foto: Joško Gvardiol/Foto REUTERS

Ako se realizira od tog transfera profitirat će i Dinamo, koji je zadržao pravo na 20 posto od igračeva idućeg transfera



RIJEKA Španjolski mediji izvještavaju o velikom interesu Real Madrida za Joška Gvardiola. Štoviše, neki od njih pišu kako bi hrvatski reprezentativac već ove zime mogao preseliti na Santiago Bernabeu. Tvrde da su Madrižani spremni prodati Ferlanda Mendyja s kojim nisu najzadovoljniji i uložiti novac u dovođenje stopera Vatrenih. Za Mendyja su zainteresirani Manchester United i PSG pa taj dio posla ne bi trebao biti sporan.


Gvardiolov transfer mogao bi biti najveći u povijesti, barem kada je riječ o braničima. Špekulira se o iznosu od stotinjak milijuna eura odštete. Do sada je u toj konkurenciji najveći transfer bio onaj Harryja Maguirea kojega je Manchester United otkupio od Leicestera za 87 milijun eura.


RB Leipzig je doveo hrvatskog reprezentativca iz Dinama za 18,8 milijuna eura što znači da bi trebao višestruko zaraditi ukoliko doista Gvardiol ove zime završi u Madridu za spomenuti iznos. Ako se realizira od tog transfera profitirat će i Dinamo, koji je zadržao pravo na 20 posto od igračeva idućeg transfera.