Četvrtak, 18. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

14 C°

Zimski futsalski festival

Sport, zabava i humanitarna akcija za pomoć Lei Kajtazi

Autor: Šime Ćurko

06.01.2023. 17:30
Sport, zabava i humanitarna akcija za pomoć Lei Kajtazi

Foto: Futsal winter fest



Ovaj vikend završit će prvi Zimski futsalski festival (Futsal winter fest), koji se od 26. prosinca održava u dvorani Krešimira Ćosića. Turnir je okupio 64 momčadi, a pobjednika ćemo doznati u nedjelju navečer.


No, organizatori iz malonogometne udruge Kontrol biro, čiji su se predstavnici Vice Genda i Dino Kevrić jučer obratili novinarima u press dvorani ŠC Višnjik, pobrinuli su se i za sadržajima bogat program, u kojem završnica turnira neće biti jedini događaj.


– U subotu ćemo uz polufinalne dvoboje seniorskog turnira organizirati i dvije revijalne utakmice. U njima će igrati sastav zadarskih liječnika protiv momčadi Grada Zadra, a potom će snage odmjeriti Tin i Sveti Ante, dva najdugovječnija futsalska prvoligaša u Zadarskoj županiji – istaknuo je Vice Genda.




Bit će to prvi nastup Tina nakon što je prošlo ljeto osvojio turnir Antonio Jurjević, a potom se poslije 30 godina postojanja ugasio. A da konac djelo krasi potvrđuje i raspored za nedjelju 8. siječnja.


Brojna iznenađenja


– U 16 sati počet će humanitarni turnir pod nazivom Četiri kantuna, na kojem će nastupiti Dišpet bar, Teatro bar, Golden Vip caffe i The Bar. Vlasnici lokala imaju slobodu izbora igrača, s time da smo ih zamolili ako je moguće da pozovu poznate sportske i estradne zvijezde kako bi što više ljudi došlo u dvorani i odazvali se humanitarnoj akciji.


U nedjelju će se prodavati i ulaznice po cijeni od 2 eura, a sav prihod ići će za sedmogodišnju djevojčicu Leu Kajtazi, koja je oboljela od tumora očnih živaca. Ulaznice će se prodavati na ulazu D u nedjelju od 15 sati – dodao je Genda i napomenuo kako postoji mogućnost da svaki lokal dovede izvođača koji će pjevati.


– To držimo kao iznenađenje, ali ono što znamo je da bi trebala nastupiti četvorica izvođača. Taj dio organizira naš zadarski izvođač Duje Stanišić.


Dino Kevrić spomenuo je mnoga poznata nogometna imena koja bi trebala nastupiti na Četiri kantuna.


– Prema najavama za The Bar će zaigrati Jurica i Marijan Buljat, Dragan Blatnjak, za Golden Vip caffe su najavljena braća Šime i Mihovil Fantela, Vedran Ješe, Hrvoje Štrok. U dresu Teatro bar bit će Mario Grgurević, Antun Palić, Siniša Linić, Ante Mitrović, Jure Jerbić, a Dišpet bar najavljuje dolazak Marina Tomasova, Ivana Čurjurića.


Svi koji kupe ulaznicu mogu sudjelovati i u tomboli, u kojoj ćemo imati desetak nagrada. Početak tombole je u nedjelju od 20.30 sati, a program će voditi Igor Jelenić Toto. Svakako, pozivamo sve da dođu na Višnjik, a u svemu je najvažnija humanitarna nota za malenu Leu Kajtazi – podvukao je Kevrić.


Raspoloženi Smiljevac


Kad je riječ o dosad odigranim utakmicama, Sportski centar Torba i Smiljevac su prvi četvrtfinalisti. Debeljačani su s 4:2 svladali Sv. Antu i upisali treću pobjedu. Iako je dvaput bio u zaostatku protiv Zemunika Smiljevac je slavio sa 7:2. Bilo je to još jedno uvjerljivo izdanje Smiljevčana, koji su u 1. kolu s 8:1 bili bolji od Kluba navijača Sinjoretovo, potom su sa 7:1 izbacili Policijsku postaju Zadar, a njihovu snagu preksinoć je osjetio i Zemunik.


U dvobojima drugog kola Restoran Stari most je s 10:0 pobijedio drugi sastav Kontrol biroa, koji je zaigrao s vrlo mladom postavom. VAKANZA je u Zadru sinonim za vaterpolo, ali dobro im ide i u malom nogometu. Tako su s 3:1 pobijedili Fortunu Drage i ušli među 16 najboljih. Dvije utakmice odlučene su na šesterce.


Posebno dramatično bilo je u dvoboju između Osam mladi i Krneze, koji je nakon osnovnog dijela završio 3:3. Uslijedila je duga serija šesteraca u kojoj je uspješnija bila Krneza i osminu finala izborila s ukupnih 10:9. Od turnira se oprostio sastav Raštana Kanele, koji je ispao od momčadi s najdužim imenom na turniru, Feel Good Gym/Caffe Bar Tiffany, čiji su igrači do slavlja došli raspucavanjem šesteraca.