Petak, 19. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

12 C°

Denis Pleslić

Sportski direktor Zadra bez velikih komentara na izjave direktora Gunjevića

Autor: Paulo Sarić

02.02.2023. 09:47
Sportski direktor Zadra bez velikih komentara na izjave direktora Gunjevića

Foto: David Gunjević i Denis Pleslić



Izvanredna konferencija za medije koju je u utorak održao direktor KK Zadar David Gunjević javnosti je predstavila kratkotrajno »zamrzavanje« nezavidne financijske situacije i održavanje statusa quo tijekom naredna dva tjedna, no ujedno tako je i otvorila određene teme o kojima se do sada nije previše znalo. Jedna od njih vezana je uz rad sportskog direktora Denisa Pleslića koji je spomenut u negativnom kontekstu vezano uz situaciju s Lukom Božićem, koji je klubu poslao pisanu obavijest o kašnjenju plaća, a koja mu omogućuje da nakon 15 dana napusti Zadar. Rok je u međuvremenu prošao, situacija je, kao što je već kazano, zamrznuta, no pozornost je privukla informacija da je razgovore s glavnim i statistički najboljim igračem Zadra vodio direktor kluba, a ne osoba koja bi trebala biti zadužena za sportsku politiku.


Izvještaji prema NO-u


– Na konferenciju nemam komentara. Mene je kao sportskog direktora na svojoj sjednici izabrao Nadzorni odbor i ja NO-u šaljem jednomjesečni izvještaj sportskog segmenta kluba. U njemu se nalaze podaci o sportskim rezultatima i ostalim stvarima vezanima uz moj segment rada. Izabrao sam trenera Danijela Jusupa i zajedno smo, i na vrijeme, počeli slagati igrački kadar za ovu sezonu. Na vrijeme smo počeli s radom, trenirali smo čitavi osmi mjesec i na kraju su se pokazali rezultati toga rada. S trenerom Rokom Jurlinom sam sastavio razvojnu momčad koja se pod imenom Jazine Arbanasi natječe u Prvoj muškoj ligi, a sastavili smo i kadetsku selekciju koja se pod imenom Diadora natječe u Drugoj muškoj ligi Jug. To se nalazi pod mojom kontrolom i oni rade po mojoj filozofiji kako selekcije trebaju raditi. Polučili smo rezultate koji su na zavidnoj razini – kazao je sportski direktor Zadra Denis Pleslić, spomenuvši i da je tijekom svog prethodnog boravka u klubu sudjelovao u osvajanju devet trofeja.


Zanimanje javnosti je izazvalo i priopćenje koje je u poslijepodnevnim satima nedjelje stiglo na adrese raznih medijskih kuća, a u kojem se posebno naglašavaju dobri ovosezonski sportski rezultati Zadra, prije svega u regionalnoj ABA ligi.




– Priopćenje koje je poslano u nedjelju je bio apel za pomoć, kako bi javnost, Grad Zadar, politika, sponzori, netko, bilo tko, tko je zainteresiran pomoći, znali u kakvoj smo situaciji i kako bi se pomoglo igračima, stručnom stožeru i svim zaposlenicima kluba. Nadam se da ćemo ovu krizu zajednički prebroditi i da će se što je moguće prije pronaći rješenje problema – pojasnio je Pleslić, izrazivši još jednom nadu da će svi što je moguće prije dobiti ono što im radom i slovom zakona pripada.


Super suradnja


Ipak, u najmanju ruku je zanimljiva situacija u kojoj sportski direktor ne razgovara s igračem koji želi promijeniti sredinu, već to radi čelni čovjek kluba.


– Ne bih to komentirao.


Na naš ponovni upit Pleslić je bio još odlučniji te je triput ponovio »ne bih to komentirao«.


– Svatko može pričati s kim želi. Ja ne provjeravam tko s kim priča i to ne želim komentirati, samo znam da je Luka Božić nakon isteka tromjesečnog ugovora ostao u klubu na moje inzistiranje i na moju borbu, što je kasnije, naravno, bilo odobreno od strane Nadzornog odbora – istaknuo je glavni sportski operativac kluba s Višnjika.


Je li vam itko uopće kazao da razgovarate s Lukom Božićem oko situacije s neisplatom plaća?


– Ne želim to komentirati.


Kako biste opisali suradnju s direktorom Gunjevićem koji vas je javno prozvao?


– Iskreno, ne želim komentirati konferenciju. Naša suradnja je super i nadam se da će tako biti i u buduće – zaključio je Pleslić.