Subota, 20. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

15 C°

Gimnastika

Srbić i Benović u finalu Svjetskog kupa u Bakuu: "Mislim da su me suci malo prestrogo odsudili..."

Autor: Hina

10.03.2023. 17:12
Srbić i Benović u finalu Svjetskog kupa u Bakuu:

Foto: Tin Srbić



Hrvatski gimnastičari Tin Srbić i Aurel Benović izborili su finala Svjetskog kupa u azerbajdžanskom Bakuu, a ovime su obojica uspjela ostvariti plasman na Svjetsko prvenstvo najesen u Antwerpenu.


Benović je prvog kvalifikacijskog dana s najboljom ocjenom osigurao finale partera, a u petak je do svojeg drugog finala u Azerbajdžanu došao zahvaljujući odličnom preskoku i to sa šestom ocjenom kvalifikacija.


Srebrni prošlog vikenda u Dohi, aktualno olimpijsko srebro Tin Srbić kao peti je izborio finale drugog SK u nizu i svoje 28. u karijeri na turnirima Svjetskog kupa. U konkurenciji 46. prečaša ocijenjen je sa 13.933 (startna ocjena 5.4), a najbolji je bio Japanac Kazuki Matsumi sa 14.233 (5.9).




“Išao sam lakšu verziju vježbe, bez novog elementa Kolman, ali u finalu ću naravno pojačati i ići i njega. Napravio sam jako dobro, jako čisto i mislim da su me suci malo prestrogo odsudili naspram ostalih, ali nema veze, u kvalifikacijama je i onako nebitno ako sam ušao u finale. A jesam. Zadovoljan sam sa svojim nastupom. U finalu idem probati odraditi tu jaču vježbu još bolje“, rekao je Tin nakon kvalifikacija.


Dvostruki finalist u Bakuu, Osječanin Aurel Benović došao je do svog 12. finala u karijeri i drugog na preskoku. Doduše, prošle godine na SK u Dohi prvi put je ušao u finale preskoka, ali zbog ozljede u njemu nije mogao nastupiti. Sada je s odličnom ocjenom od 14.399 (14.633 i 14.166) i u konkurenciji od 32 preskokaša dobio novu priliku.


“Kako sam najavljivao jučer, uspio sam odraditi svoja dva skoka kako sam i priželjkivao. Stvarno su bili vrhunski odrađeni. U finalu sam s ekipom preskokaša koji su osvajači svjetskih medalja i s puno jačim početnim ocjenama od mene, ali vidim da imam jako puno prostora za napredak u ovoj disciplini i u skorije vrijeme očekujem pojačanje početnih ocjena skokova i nadam se ulascima u finala na najvećim natjecanjima i osvajanju medalja“, najavio je Benović.