Petak, 19. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

13 C°

Liga prvaka

Stanišićev Bayern rutinski prošao Parižane, čime se Perišićev Tottenham ne može pohvaliti

Autor: Alen Plahinek

08.03.2023. 23:09
Stanišićev Bayern rutinski prošao Parižane, čime se Perišićev Tottenham ne može pohvaliti

Foto: Reuters



Dobili smo dva nova sudionika četvrtfinala Lige prvaka, a to su Bayern, koji je na domaćem terenu pobijedio 2:0 i Milan koji je uspio obraniti prednost iz prve utakmice.


Bayern je večeras na svojoj Allianz areni ugostio PSG i večeras se, za razliku od one prije 2 tjedna, mogla gledati puno bolja utakmica, za razliku od prošli puta kada to nije bio slučaj sve do posljednjih 15-ak minuta igre kada se počela igrati utakmica onako kako su svi navijači i ljubitelji nogometa htjeli. Nasreću, tih posljednjih 15-ak minuta iz Pariza prenijelo se u München.


U vrlo izjednačenom i zanimljivom prvom poluvremenu obje ekipe imale su po jednu ogromnu šansu. Nakon početnog ispitivanja snaga i oprezne igre, PSG se sredinom prvog poluvremena počeo otvarati i utakmica je počela nalikovati na spektakl. Unatoč tome, prvu priliku stvorio je PSG i to već u 2. minuti kada je pobjegao Mbappé, ali nije uspio dovoljno dobro ubaciti u sredinu.




Prvi su zaprijetili domaćini kada se Musiala otresti svojeg čuvara i pucao u desni kut, no Donnarumma je fenomenalno uspio obraniti. Težak udarac za goste dogodio se u 35. minuti kada se ozlijedio njihov kapetan, Marquinhos i morao je izaći iz igre.


Definitivno najveću priliku u prvom poluvremenu imao je Vitinha. Bayernov vratar, Yann Sommer, učinio je veliku grešku prilikom driblinga i Vitinha se našao pred praznim golom, no De Ligt je uspio očistiti doslovno s gol-linije.


Novi veliki udarac PSG je dobio na poluvremenu kada je zamjena za ozlijeđenog Marquinhosa, Mukiele, također ostala u svlačionici radi ozlijede i u igru je ušao  18- godišnji El Chadaille Bitshiabu.


Domaćini su puno bolje otvorili drugo poluvrijeme i u 52. minuti Choupo-Moting zabio je pogodak koji je ubrzo putem VAR-a gol poništen. Iako strijelac pogotka nije bio u zaleđu, Thomas Muller je iz milimetarskog zaleđa napravio pokret prema lopti, bez izravnog dodira po njoj, što je u konačnici bilo dovoljno za VAR suca, Massimiliana Irratija bilo dovoljno za zaleđe.


Do gola konačno su stigli domaćini, a strijelac je bio Choupo Moting u 61. minuti. Mladi Bitshiabu se “zaigrao” u obrani što moćni bavarski stroj ne možemo ne kazniti. Nakon oduzimanja lopte, Goretzka je timski proigrao Choupo-Motinga koji hladnokrvno zabija za vodstvo.


Sergio Ramos imao je dvije odlične prilike glavom. Prvi puta u 65. minuti nakon kornera, ali tada je Sommer vrhunski reagirao i u 81. minuti kada je lopta prošla tik uz vratnicu.


Iako je PSG pritiskao u završnoj fazi susreta, Bayern je u kontri u 90. minuti  preko Gnabryja riješio pitanje prolaska u sljedeću fazu natjecanja.  Hrvatski reprezentativac Josip Stanišić odigrao je cijeli susret za bavarsku momčad.


Tottenham – Milan 0:0


Nakon što je jučerašnja utakmica na Stamford Bridgeu kasnila zbog gužvi u prometu, pa je momčad Borussije kasnila u dolasku na stadion, danas se taj problem udvostručio tako da su obje momčadi kasnile u dolasku. Utakmica je kao i prethodnog dana počela sa zakašnjenjem.


Tottenham je u toj utakmici pred svojim navijačima u kišnom Londonu morao loviti rezultat, jer je izgubio u prvoj utakmici 1:0 i u tome je


Prvo poluvrijeme je na Spurs Stadiumu obilježila grubost. Čak 9 prekršaja uz 3 žuta kartona učinili su domaćini, koji su u ovaj susret ušli bez 4 važna igrača. Nažalost, gledatelji na toj utakmici u prvih 45 minuta nisu vidjeli niti jedan udarac u gol, a najveću priliku imali su gosti kada je u 19. minuti Messias pucao pokraj lijeve vratnice.


Nakon gužve u 16-ercu domaćina, u 51. minuti, lopta je došla do Brahima Diaza koji je lijepo pucao u lijevi kut, no Forester je još ljepše obranio.


U 53. minuti igru je napustio hrvatski reprezentativac Ivan Perišić, koji nažalost nije imao prevelikog utjecaja u večerašnjoj igri.


Domaćini su mnogo bolje stajali na terenu, stalno donosili loptu u posljednju četvrtinu, no bez pravog udarca na gol sve do 64. minute kada je Hojbjerg odlično potegnuo, ali udarac je išao direktno u Milanovog vratara, Mikea Maignana. Iako su domaćini većinom kontrolirali ritam u drugom poluvremenu, ostali su samo na tom udarcu u okvir gola na cijeloj utakmici


Nakon te prilike gosti su se konačno otvorili i počeli kombinirati prema naprijed, a najveću priliku imali su u 67. minuti, međutim Forester je kao i njegov kolega na suparničkoj strani bio dobro postavljen.


U 77. minuti domaćini su ostali bez Romera, koji je dobio drugi žuti karton zbog vrlo oštrog i starta na Theu Hernandezu. Nasreću prošlo je bez teže ozljede.


Najveća uzbuđenja zbila su se u sudačkoj nadoknadi kada je prvo Harry Kane odlično pucao, ali je Maignan vrhunski obranio, da bi odmah u protunapadu Divock Origi pogodio vratnicu domaćeg gola.


Ante Rebić odigrao je posljednjih par minuta za milansku momčad.