Srijeda, 24. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

8 C°

prijelazno razdoblje

Što se od smjene Davida Gunjevića događalo u klubu s Višnjika?

Autor: Paulo Sarić

03.03.2023. 18:39
Što se od smjene Davida Gunjevića događalo u klubu s Višnjika?


Tri dana prijelaznog razdoblja. Toliko je, naime, vremena prošlo od smjene sada već bivšeg direktora Davida Gunjevića do trenutka zaključenja ovog teksta. Tri dana tijekom kojih je postavljeno puno pitanja i dobiveno nešto manje odgovora.


Gledano sa sportske strane, igrači Danijela Jusupa su na parketu pobijedili financijskim poteškoćama izmučen(ij)u Cibonu. Dobiven je odgovor vezan uz status nesuđenog pojačanja momčadi s Višnjika Petra Aranitovića koji, željama trenera Jusupa unatoč, ipak neće navući dres Zadra.


Odlukom, kako je sam naglasio, sportskog direktora Denisa Pleslića, koji je, prema vlastitim riječima, procijenio da u ovoj situaciji ipak valja zagrabiti u unutarnje zalihe i pokušati pronaći rješenje među onim što je već na raspolaganju.


Drežnjakov ugovor




Riješena je, na ovaj ili onaj način, i situacija s ugovorom Darija Drežnjaka koji je odlučio ostati do kraja sezone i pokušati pomoći klubu u borbi za trofeje. Oko ove točke je bilo nešto prijepora jer su iz kluba došle kontradiktorne informacije oko načina na koji je to napravljeno, no valja očekivati da će uskoro doći i pojašnjenje šuma u komunikacijskom kanalu.


Treba spomenuti i da se dio navijača u posljednjim danima okrenuo protiv Drežnjaka smatrajući da je iskoristio financijske neprilike u klubu kako bi isposlovao povoljnije uvjete, preciznije kako bi si olakšao odlazak na ljeto. Ovoga puta bez odštete. Jednako tako valja istaknuti i da je ostatak navijača stao uz Drežnjaka i dao mu podršku, te da je pljesak bio jači od zvižduka.


Što god tko mislio o potezu hrvatskog reprezentativca, on je bio u potpunosti legalan i racionalan, dok će o moralnosti istoga svatko za sebe morati donijeti sud. Gledano iz perspektive kluba, sa sportske strane je njegov ostanak svakako pozitivna stvar, a kao i u životu i u poslu se principa i ideala često mogu držati samo oni koji to financijski mogu podnijeti. KK Zadar trenutačno nije u takvoj situaciji. Uostalom, i najbitnije, da plaće nisu kasnile, do čitave situacije ne bi ni došlo!


Potrebno strpljenje


Tijekom posljednja tri dana su održani i razgovori s trenerima u omladinskom pogonu koji su prije nekoliko tjedana dobili otkaz. Neki su pritom prihvatili ponuđeno, drugi, barem za sada, odbili i ne namjeravaju se vraćati u klub.


Dio plaća igračima i radnoj zajednici je posljednjih dana isplaćen, premda još uvijek ne sve, a značajan dio kompleksnog posla je napravljen i od strane ljudi iz Nadzornog odbora koji pokušavaju što je moguće brže i efikasnije riješiti problematiku koja je u njihovoj nadležnosti i pritom privući nove sponzore.


– Nadzorni odbor se nikada nije miješao, niti će se miješati u sportsku politiku – za početak je naglasio izvor iz Nadzornog odbora, zamolivši za anonimnost i, prije svega, strpljenje.


– Idući potezi kluba su imenovanje vršitelja dužnosti, nakon čega slijedi raspisivanje natječaja za direktora. U narednom razdoblju nas očekuje potpis ugovora s novim sponzorom, čija uplata sjeda idući tjedan, nakon čega dolaze još dva sponzora.


Time ćemo pričekati donošenje proračuna Grada Zadra – otkrili su iz Nadzornog odbora KK Zadar, poručivši da bi uskoro, možda već i tijekom današnjeg dana, i službeno trebala biti imenovana vršiteljica dužnosti direktorice kluba.


Time će se ispuniti pravni preduvjeti za potpisivanje ugovora i ostalih dokumenata u nadležnosti Uprave. A onda kreće prava borba. Na parketu i izvan njega.