Petak, 19. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

16 C°

Prva ženska liga

Stopostotan učinak zadarskih košarkašica

Autor: Paulo Sarić

18.03.2023. 18:48
Stopostotan učinak zadarskih košarkašica

Foto: Mate Komina



Drugo kolo Lige za prvaka Prve ženske lige donijelo je stopostotan učinak zadarskih ekipa. Košarkašice Zadar Plusa su na gostujućem parketu svladale Vindi rezultatom 52:77, dok su igračice Zadra na Višnjiku bile bolje od Podravca sa 77:59.


“Plusice” su bez puno muke stigle do drugog trijumfa na putu do elitnog ranga hrvatske ženske košarke. Igračice Šime Kraljevića su već do kraja prve četvrtine sagradile dvoznamenkastu prednost, da bi na veliki odmor otišle s ugodnih plus 18 (26:44). Ako je i bilo kakvih dilema oko vlasnica dva boda, one su nestale u trećoj četvrtini kada su Zadranke suparnicama dozvolile samo šest poena i otišle na 32:60, pa je posljednjih deset minuta proteklo u mirnom odrađivanju posla gošći iz Donatovog grada. Sara Arnwine je s 25 poena, osam skokova i šest asistencija bila najefikasnija u pobjedničkim redovima, a pratila ju je Davorka Balić sa 17 koševa i 15 skokova, dok je domaće košarkašice predvodila Paula Žanić s 23 poena.


Do rutinske pobjede su stigle i košarkašice Zadra koje su na krilima čvrsta i agresivne obrane stigle do premijernog trijumfa u Ligi za prvaka. Već je samo otvaranje susreta dalo nagovijestiti da će to biti uspješno poslijepodne za igračice Josipe Zanki. Zadranke su rano otišle na dvoznamenkastu prednost, da bi gošće ekspresno uzvratile zahvaljujući 11 poena raspoložene Simone Vincek i nakratko preuzele vodstvo. Bila je to dobra opomena za domaće košarkašice koje su u drugoj dionici dodatno podigle intenzitet u obrani i vratile se na dvoznamenkastu prednost. Semafor je pri odlasku u svlačionice pokazivao 35:24 za Zadar, a prednost je mogla biti i veća da dvije pogreške u posljednjih tridesetak sekundi Podravkama nisu dozvolile pet laganih koševa. Ipak, bili su to tek trenuci dekoncentracije, što je pokazao i nastavak susreta u kojem su djevojke s Višnjika mirno sačuvale vodstvo i stigle do vrijedna dva boda. Josipa Zovko je s 20 poena i čak 17 skokova bila najefikasnija u zadarskim redovima, a važnu rolu je odigrala i Valerija Prtenjača koja je dodala 13 koševa, dok je Simona Vincek s 18 poena bila najistaknutija u redovima Podravca.