Utorak, 16. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

13 C°

Svjetski skijaški kup

Švicaraci uzeli dvostruko postolje i bez Odermatta, Zubčić poboljšao plasman u odnosu na prvu vožnju

Autor: A.P.

25.01.2023. 22:38
Švicaraci uzeli dvostruko postolje i bez Odermatta, Zubčić poboljšao plasman u odnosu na prvu vožnju

Foto: Reuters



Nakon sinoćnjeg najpoznatijeg slaloma na svijetu, onog u Schladmingu,  na istom skijalištu po prvi puta u povijesti održana je i veleslalomska utrka Utrka je počela, u najmanju ruku, čudno i zabrinjavajuće, jer je Marco Odermatt, trenutno najbolji skijaš na svijetu, odustao od nastupa zbog ozljede.


Njegov sunarodnjak, Loic Meillard zamijenio ga je na najbolji mogući način. Nakon totalne dominacije u prvoj vožnji, Meillard je ponovio odličan nastup i zasluženo osvojio noći veleslalom.


Švicarci su u ovom austrijskom skijalištu osigurali dvostruko slavlje jer je drugi završio Gino Caviezel koji je i nakon prve bio drugi. Na kraju je zaostao za pobjednikom 0,59 stotinki.




Za dvostruko švicarsko slavlje pobrinuo se Gino Caviezel koji je također potvrdio svoje drugo mjesto iz prve vožnje, a za kolegom iz reprezentacije zaostao je za 59 stotinki.


Treći je bio domaći predstavnik Marco Schwarz. On je nakon prve vožnje bio 14., no fenomenalnom drugom vožnjom uzeo je postolje. Na kraju je zaostao 0,81 stotinku za pobjednikom.


Jedini hrvatski predstavnik Filip Zubčić poboljšao je svoje mjesto u odnosu na prvu vožnju kada je bio 16. Na kraju osvojio 13. mjesto i osvojio 20 bodova.


Odermatt je s 460 bodova zadržao vodstvo nakon šest od deset predviđenih veleslaloma u Svjetskom kupu. Norvežanin Henrik Kristoffersen je smanjio zaostatak na 70 bodova, osvojivši peto mjesto. Slovenac Žan Kranjec je treći sa 130 bodova zaostatka. Filip Zubčić je na 11. mjestu sa 126 bodova.


U ukupnom redoslijedu Odermatt ima 1186 bodova, 193 više od Norvežanina Aleksandera Aamodta Kildea, koji je osmim mjestom ostvario svoj najbolji veleslalomski rezultat u ovoj sezoni. Treći je Kristoffersen s 407 bodova zaostatka. Filip Zubčić je na 30. poziciji sa 173 boda.