Utorak, 23. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

13 C°

Prekinuo susret

Talijana koji je utrčao na teren u Kataru spasio - Gianni Infantino: "Došao je u četiri ujutro..."

Autor:

30.11.2022. 12:41
Talijana koji je utrčao na teren u Kataru spasio - Gianni Infantino:

Foto: Foto REUTERS

Nogometaš talijanskog niželigaša već je 12 puta prekidao razne utakmice, pa i na Svjetskom prvenstvu 2014. u Brazilu.



Mario Ferri utrčao je na teren tijekom utakmice Portugala i Urugvaja i tako izazvao kratkotrajni prekid, a sve s ciljem slanja političkih poruka.


Na majici je s prednje strane stajalo “Spasite Ukrajinu”, a sa stražnje “Poštujte iranske žene”, dok je u ruci nosio zastavu u duginim bojama, što je bila jasna podrška LGBTQ+ zajednici. Organizatori su u Kataru i nogometašima zabranili da nose kapetanske trake u duginim bojama, te je očekivano Ferri odmah završio u zatvoru. Nogometaš talijanskog niželigaša već je 12 puta prekidao razne utakmice, pa i na Svjetskom prvenstvu 2014. u Brazilu.


Ipak, u zatvoru u Kataru se nije dugo zadržao jer ga je spasio njegov sunarodnjak i predsjednik FIFA-e, Gianni Infantino, što je Ferri potvrdio za španjolski OndaCero.




“Proveo sam tešku noć. Ne u zatvoru, nego u policijskoj postaji. Infantino je došao u četiri ujutro da mi pomogne. Nikad ga prije nisam upoznao. Rekao mi je: ‘Opet ti, zašto? Katar je vrlo opasan za tebe'”, ispričao je Ferri.


“Rekao sam mu da su mi poruke koje sam želio poslati vrlo važne. Volim utrčavati na teren i ubaciti se usred tih važnih utakmica, uvijek s dobrim namjerama i s pozitivnim porukama poput jučerašnjih.”