Petak, 29. ožujka 2024

Weather icon

Vrijeme danas

12 C°

Zaklada Marin Čilić

Teniski as dodijelio 25 stipendija mladim nadama klasične glazbe i sporta

Autor: Hina

20.02.2023. 16:54
Teniski as dodijelio 25 stipendija mladim nadama klasične glazbe i sporta

Foto: Pixsell



U prekrasnom ambijentu Smaragdne dvorane hotela Esplanade u Zagrebu, naš proslavljeni tenisač Marin Čilić uručio je 25 stipendija za mlade glazbenike klasične glazbe i sportaše koji su članovi nacionalne selekcije u olimpijskom sportu.


“Otkad znam za sebe nikad nisam propustio niti jedan trening, ali ono što je najvažnije što tada kao dijete nisam znao gdje je zapravo moj potencijal. I baš zato htio bih prenijeti svima koji su danas ovdje da se ne ograničavaju potencijalom, tj. da uvijek stavite veće zadatke ispred sebe. Čega god se primili, budite motivirani jer zvijezde su kao što uvijek kažemo, samo granica,” kazao je Čilić na dodjeli stipendija pete generacije stipendija.


“Poručio bih i vama, dragi roditelji nešto na primjeru mog dragog prijatelja. Svi znamo put Luke Modrića. Ono što sam ja shvatio kroz njegovu priču, i sav taj težak start i uspjeh koji je postigao. Nemojte misliti da vaše dijete mora biti najbolje, ono mora slijediti svoj put, idite korak po korak jer upravo to učenje i neodustajanje će ih dovesti do uspjeha,” dodao je hrvatski tenisač.




Zaklada Marin Čilić osnovana je 2016. godine, a čvrsto vjeruje da svako dijete posjeduje neograničen potencijal. Uz odgovarajuću potporu, predan rad i snažnu vjeru u sebe, svako dijete može ostaviti svoj puni potencijal i ostaviti veliki trag u društvu.


Kroz obrazovne, sportske i programe ohrabrivanja Zaklada pruža djeci i mladima potporu i osigurava financijsku podršku kako bi mogli istražiti svoj potencijal i pretvoriti svoje snove u stvarnost. Do sada su dodijeljene 102 stipendije, obnovljeno je šest školskih laboratorija, a u sklopu projekta Gem Set Hrvatska sagrađena su i četiri školska multifunkcionalna igrališta, a uz sve navedeno, s petom generacijom stipendista, ukupan iznos dodijeljenih stipendija, prešao je milijun kuna.