Subota, 20. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

12 C°

Sve zbog (ne)cijepljenja

Teniski broj 1 još uvijek ne zna hoće li moći nastupiti u SAD-u

Autor: Hina

22.02.2023. 18:33
Teniski broj 1 još uvijek ne zna hoće li moći nastupiti u SAD-u

Foto: Reuters



Najbolji tenisač svijeta Novak Đoković još uvijek nije dobio dopuštenje za ulazak na teritorij Sjedinjenih Američkih Država, što bi mu omogućilo nastup na turnirima Masters 1000 serije u Indian Wellsu i Miamiju, a za što je dobio podršku od direktora tih natjecanja.


“Proces je u tijeku i to je sve što znam. To su stvari koje su potpuno izvan moje kontrole. Naravno da bih volio igrati i drago mi je što sam dobio podršku direktora turnira u Indian Wellsu i Miamiju. Oni žele da dođem, ja želim doći. Nadam se da će i treća strana, koja odlučuje o tome, dati pozitivan odgovor”, izjavio je Đoković na druženju s predstavnicima medija u svom teniskom centru u Beogradu, gdje se priprema za sljedeće nastupe, a prvi od njih će biti već sljedeći tjedan na turniru iz serije ATP 500 u Dubaiju.


“Što se tiče moje situacije s ozljedom prije Australian Opena: ona je sanirana i bližim se intenzitetu od 100 posto. Još nisam na tom nivou, ali stvari izgledaju vrlo dobro, ohrabrujuće, tako da smo timski donijeli odluku da idem u Dubai. Tamo ću otputovati sutra i potruditi se da doguram što dalje”, rekao je Đoković koji je prošle godine u Dubaiju zaustavljen u četvrtfinalu, a iznenađujuće ga je svladao Čeh Jiri Vesely.




Đoković se ovaj tjedan izjednačio s Steffi Graf po broju tjedana provedenih na vrhu ljestvice. Legendarna njemačka tenisačica je karijeru završila sa 377 tjedana na “broju 1”, a Đoković se trijumfom na ovogodišnjem Australian Openu vratio na čelno mjesto, na kojem će u ponedjeljak dočekati i 378. tjedan u statusu najboljeg tenisača svijeta te postati apsolutni rekorder.


“Steffi Graf je legenda našeg sporta, osoba kojoj se doista divim i koju poštujem. Doista mi godi što sam uspio izjednačiti njen rekord i što ga imam mogućnost nadmašiti sljedeći tjedan. Biti “broj 1″ na svijet i osvojiti Wimbledon su bili moji dječački snovi. Kad sam 2011. ostvario te snove, morao sam početi sanjati nove, postaviti nove ciljeve. To je vrlo važno, jer to vam omogućuje da ostvarite svoj potencijal i pomičete osobne granice, ako one postoje. Vrlo sam ponosan na to. Uspjeh nikada ne doživljavam samo kao svoje osobno postignuće. Uvijek ističem obitelj i ekipu ljudi koji su oko mene, ljude koji su me oduvijek podržavali. Njihova podrška je ključna. Zbog ljubavi i podrške najbližih, još sam uvijek u mogućnosti sa 35 godina igrati na najvišoj razini”, poručio je Đoković.


Najbolji tenisač svijeta je nahvalio 19-godišnjeg Španjolca Carlosa Alcaraza, koji mu je prošle godine preoteo “broj 1”, kad je srpski tenisač bio limitiran u nastupima na turnirima zbog toga što nije bio cijepljen protiv Covida-19, ali je još jednom istaknuo da je njegov najveći suparnik bio i ostao Rafael Nadal te poželio još jednom se s njim boriti u finalu za naslov pobjednika Roland Garrosa.