Četvrtak, 28. ožujka 2024

Weather icon

Vrijeme danas

14 C°

Brazilska legenda

Teški dani za nogometnu legendu, Pele prima palijativnu skrb, kemoterapija je obustavljena

Autor: Hina

03.12.2022. 15:55
Teški dani za nogometnu legendu, Pele prima palijativnu skrb, kemoterapija je obustavljena

Foto: Foto REUTERS

Folha de S.Paulo je izvijestio da je kemoterapija obustavljena i da je Pele pod palijativnom njegom, te da se liječi samo zbog simptoma kao što su bol i otežano disanje



SAO PAULO Brazilska nogometna legenda Pele prima palijativnu skrb nakon što je kemoterapija prestala davati očekivane rezultate dok se on bori s rakom debelog crijeva, izvijestile su u subotu novine Folha de Sao Paulo.


Pele (82), kojeg mnogi smatraju jednim od najboljih nogometaša svih vremena, primljen je u bolnicu u utorak kako bi se ponovno procijenilo njegovo liječenje raka, a kasnije mu je dijagnosticirana respiratorna infekcija, prema medicinskim izvješćima.


Folha de S.Paulo je izvijestio da je kemoterapija obustavljena i da je Pele pod palijativnom njegom, te da se liječi samo zbog simptoma kao što su bol i otežano disanje.




Novine su također objavile da je imao opću oteklinu i probleme sa srcem kada je primljen u bolnicu početkom ovog tjedna, kao što je ranije izvijestio ESPN Brasil.


Bolnica Albert Einstein u Sao Paulu zasad je bez komentara, tvrdi Reuters. Medicinsko izvješće objavljeno u petak kaže da je Pele imao adekvatan odgovor na liječenje antibioticima i da je u stabilnom stanju “s općim poboljšanjem zdravstvenog statusa”.


U rujnu 2021. izvađen mu je tumor na debelom crijevu i redovito je na bolničkom liječenju. Pele je u objavi na Instagramu u četvrtak rekao da je u bolnici u “mjesečnom posjetu” i zahvalio svojim navijačima na pozitivnim porukama koje je primio.


Bivši napadač Brazila, Santosa i New York Cosmosa objavio je sliku svog lica projiciranu na zgradi u Katru, gdje se održava Svjetsko prvenstvo, uz poruku “Ozdravi što prije”.


Natpis s istom porukom postavili su brazilski navijači na stadionu Lusail u petak uoči utakmice s Kamerunom.