Petak, 26. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

13 C°

Veliko priznanje

Tigrice s Mlake ponijele titulu najbolje hrvatske ekipe: "Čast i motivacija za osvajanje novih trofeja..."

Autor: Valentina Prokić

17.01.2023. 15:14
Tigrice s Mlake ponijele titulu najbolje hrvatske ekipe:

Foto: Foto Facebook KK Mlaka

Priznajem da nas je malo iznenadilo priznanje jer je kuglanje mali sport - kaže Milana Pavlic



RIJEKA  Kuglačice Mlake prvi put su ponijele naslov najbolje ženske ekipe u tradicionalnom 71. izboru Sportskih novosti, u kojem najbolje hrvatske sportaše biraju novinari. Tigrice s Mlake dobile su 106 glasova od 264 novinara iz 55 redakcija koliko ih je ukupno glasalo. I titula najboljih posve je zasluženo stigla u Rijeku jer su kuglačice Mlake osvojile lani sve što se moglo osvojiti – sva četiri trofeja. Pobjednice su Lige prvakinja i Svjetskog kupa te prvenstva i Kupa Hrvatske.


– Priznajem da nas je malo iznenadilo priznanje jer je kuglanje mali sport i nismo baš navikli da nas primijete. Čast nam je to i motivacija za dalje da se još više trudimo i da još više osvajamo trofeje – rekla je kuglačica Mlake Milana Pavlic, jutro nakon velike nagrade.


Mlaka je osvojila lani sva četiri moguća trofeja, u novoj sezoni cilj je obraniti te naslove.




– Teže je obraniti, ali znamo da još više moramo raditi da bismo to uspjele. Svidjelo nam se kako to sve izgleda i koje smo sve nagrade osvojili te da su nas svi primijetili, pa onda zašto ne bi ostale na vrhu? Pokušat ćemo sve ostvariti još jednom – dodaje Pavlic.


Ozljede


Kuglačice Mlake imale su u proteklom razdoblju problema s ozljedama, koje još uvijek sve nisu zaliječene. No, to ih nije previše omelo u prvenstvenim nastupima.


– Bilo je problema s ozljedama, ali polako sve dolazimo na svoje. Ja osobno sam možda za nijansu bolja nego lani, malo više i treniram, ali neke cure se još trebaju izvući iz ozljeda. No, kako idu nova natjecanja, tako se sve pripremamo. Odgovarao nam je mali odmor oko Božića i Nove godine i idemo sad u nove pobjede. U subotu smo već otvorili drugi dio prvenstva, pobijedile smo u gradskom derbiju Rijeku 7:1. Mogu reći da smo dosta dobro odigrale s obzirom na stanku koja je trajala mjesec dana.


Dobre igre su sjajna najava za ono što Tigrice očekuje, a to je natjecanje u Ligi prvakinja. U prvom su kolu dobile Caltic Kamnik i doma i u gostima.


– Za dva tjedna igramo drugo kolo Lige prvakinja protiv njemačke ekipe Pollwitz, a dva tjedna nakon toga je uzvrat. To je konačno jedna malo teža utakmica. Nadamo se da ćemo ih doma dobiti pa će biti malo lakše kod njih – priželjkuje Pavlic.


Motivacija


U domaćim natjecanjima Mlaka zapravo nema pravu konkurenciju, odnosno vrlo je malo jakih i napetih utakmica. No, bez obzira na to, djevojke su spremne za teške međunarodne izazove.


– Baš zbog toga smo željne jakih utakmica pa dolazimo s puno motiva i želje. Osim toga, dosta nas u klubu igra za reprezentaciju, tako da imamo većih i jačih natjecanja. Navikle smo na taj ritam i mi koje smo preko deset godina u klubu, a i ove mlađe, koje su pet, šest godina u klubu. I može se. Vrlo je važno i dobro vodstvo trenera Tončija Mikca, uvijek dobra priprema utakmica. Tu su analize protiv koga igramo te nas dobro usmjeri, uvede pa sve to bude lakše – pojašnjava Milana Pavlic.


Iako su sve osvojile, Mlakarice nemaju problema s motivacijom za još.


– Uvijek smo dobro motivirane. Trener ima jako dobar princip rada s nama i on je netko tko ima toliko iskustva te je i dalje željan i gladan pobjeda i uspjeha te to sve jako dobro prenosi na nas – dodaje 28-godišnja Pavlic, koja je zacrtala i svoje osobne ciljeve za ovu godinu.


– Dokle god se budem bavila kuglanjem, cilj mi je s Mlakom osvojiti što je više moguće trofeja te ponoviti prošlu godinu. Cilj je osvojiti Svjetski kup i ove godine jer niti jednoj ekipi to nije uspjelo četiri puta zaredom. Želimo biti taj klub. Osim toga, želja mi je s reprezentacijom ove godine u Varaždinu osvojiti zlato. Moram reći da je nama, i meni osobno zlato uvijek cilj, pa sad što bude, bit će – zaključila je Milana Pavlic.