ponedjeljak, 29. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

9 C°

TREĆA NL JUG

Trener HNK Zadar Dragan Blatnjak: Cilj je prvo mjesto

Autor: Šime Ćurko

11.01.2023. 11:00
Trener HNK Zadar Dragan Blatnjak: Cilj je prvo mjesto

Foto: HNK Zadar



Pod vodstvom novog trenera Dragana Blatnjaka nogometaši Zadra počeli su pripreme za nastavak Treće NL jug. U stručnom stožeru su i Vedran Ješe, pomoćni trener, te Krešimir Jaklin, trener vratara. Napadač Karlo Torbarina, krilni/bočni Ive Ćelić i vratar Luka Matasović, koji je došao na posudbu iz zagrebačke Lokomotive, nova su imena u odnosu na jesenski dio natjecanja.


Igrački kadar tako popunjavaju zadarski igrači, koji su prvi dio sezone završili na drugom mjestu s 32 boda. četiri manje od vodeće Zagore. Sve je za momčad sa Stanova izgledalo obećavajuće do posljednja četiri kola jeseni u kojima su upisali samo jednu pobjedu (Zagora) i tri poraza (Vodice, GOŠK Kaštela, Primorac), čime su pokvarili do tada dobar dojam.


– Očekuje nas četrdesetak dana priprema, pred nama je petnaest teških prvenstvenih utakmica. Naš cilj se zna, a on je da budemo prvi na kraju prvenstva. Ima nas sveukupno 27, pridružili smo i sedam, osam juniora – rekao je Blatnjak i dodao:




– Dogovorili smo pet pripremnih utakmica. Tako ćemo 21. siječnja igrati s Vodicama. Potom smo 28. siječnja u Sinju kod Junaka, zatim će 31. siječnja Croatia Zmijavci doći na Stanove, 4. veljače na Stanove dolazi Solin, a generalku ćemo imati 11. veljače u Biogradu protiv Primorca.


Zadrani su lani odigrali odličan drugi dio sezone, ali to im nije bilo dovoljno nakon skromnog jesenskog učinka.


– Zaostatak od četiri boda za Zagorom se može stići, prošle sezone protivnici su nam u polusezoni bježali čak trinaest bodova, pa smo uhvatili priključak za vodećima. Nećemo se zamarati sa Zagorom, već ćemo se orijentirati na našu igru. Uostalom, pred nama je 15 utakmica i u igri je 45 bodova.


Prvi dio priprema Zadar će imati na pomoćnom terenu na Stanovima.


– Želim zahvaliti našim nogometnim prijateljima iz Arbanasa koji su nam izašli u susret tako da ćemo trenirati na njihovom terenu. Također, imamo i igralište Bagat, kao i neke naše prijatelje iz županije pa ćemo iskoristiti i njihove terene. Trenirat ćemo jednom dnevno, a igralište Stanovi ćemo maksimalno pokušati sačuvati. Zahvaljujem svim našim navijačima koji dolaze na Stanove i daju nam podršku. Oni su nam jako bitni i nadam se kako ćemo ih našim dobrim igrama privući da u što većem broju dolaze na utakmice – zaključio je Blatnjak, uz kojega je na prvom treningu igrače pozdravila i Iva Bokanović, predsjednica kluba.