Petak, 29. ožujka 2024

Weather icon

Vrijeme danas

18 C°

ZIMA I BESPARICA

Trener kadeta KK Zadar: Ne odustajemo, iako nije normalno da ne primamo redovito plaću

Autor:

09.02.2023. 12:31
Trener kadeta KK Zadar: Ne odustajemo, iako nije normalno da ne primamo redovito plaću

Foto: KK Zadar



U gradu košarke posljednjih tjedana najviše se tinte prolilo na račun seniorske momčadi KK Zadar koju sve jače stišće teški financijski glib, a po tom pitanju u narednim danima nažalost se očekuju nove loše vijesti koje bi mogle presuditi sudbini sastava koji pod sobom zasad vrlo uspješno drži Danijel Jusup.


Ono o čemu se jako malo ili pak nikako ne priča jesu uvjeti u kojima svaki dan funkcioniraju kadetska i pretkadetska selekcija kluba čije stručne stožere također moru muke po plaćama, ali još i više ih tišti umijeće treniranja u starim i oronulim Jazinama.


Nefunkcioniranje sustava grijanja, pa onda posredno i izostanak tople vode u svlačionicama zadarskog hrama košarke na svojoj su koži nažalost najviše osjetili krajem siječnja mladi igrači Zadra i Cibone u utakmici 2. kola Jedinstvene kadetske lige.




Uslijedio je početkom veljače što se tiče grijanja i tople vode popravak situacije i sada se puno lakše »diše«, što je naznačio i trener kadetske selekcije kluba s Višnjika, Marko Selin.


Stisnuti zube


– Uvjeti, i jesu i nisu dobri. Ne znam što bih rekao na tu temu… Bilo je dosta problema kroz prošli mjesec kada desetak dana nismo imali grijanje, i baš smo tada imali utakmicu s Cibonom koju smo morali odigrati u iznimno teškim uvjetima.


Nije tada bilo goriva za grijanje i egzistirali smo to kraće razdoblje u pravim zimskim uvjetima, ali evo nakon toga je sve sjelo na svoje mjesto, dvorana se grije i imamo toplu vodu za tuširanje, a to je pak najbitnije.


Iako smo svjesni da Jazine nisu ni blizu idealnih uvjeta, ne žalimo se i pokušavamo uvijek izvući maksimum – kazao je Selin kojem nismo mogli ne uputiti još jedno »neugodno« pitanje, ono vezano za plaće.


– Nije sigurno lako raditi kad nema naknade za taj rad, ali opet je sve to dosta individualno. Netko ne može podnijeti da mu primanja nisu redovita, netko može. Po meni nije normalno da u 21. stoljeću razgovaramo o tome da se čeka plaća, a ionako smo potplaćeni.


To je katastrofa, no ne pomišlja se na odustajanje, jer ovaj posao je specifičan što se radi s djecom, s kojom se htio-ne htio vežeš, pa je logički da se onda stisnu zubi. Međutim, lagao bih kad bih rekao da nije sve teže iz dana u dan pronaći motivaciju za nastavak rada.


Dobili smo prošli tjedan plaću za studeni tako da nam je klub trenutačno formalno dužan jednu, a od 15. veljače će biti dužan i drugu plaću. Tko je kriv za ovu situaciju ne bih u to ulazio, ali za nju nema opravdanja. Meni je bez obzira na sve i dalje neshvatljivo da te netko ne plati za ono što si pošteno odradio.


Rezultati


Na stranu negativnosti vezane za loše uvjete i neisplate plaća, kadeti što se tiče sportskih rezultata zasad jako dobro stoje. I u Drugoj ligi-jug gdje s Diadorom se bore za prvo mjesto te u Jedinstvenoj kadetskoj ligi gdje su uvijek jedni od favorita za titulu.


– Što se tiče Diadore svi znamo da je ona od ove sezone razvojna ekipa za kadete KK Zadar u Drugoj ligi i to je super stvar za naše mlade dečke da se mogu razvijati u seniorskoj konkurenciji. Imperativa što se tiče tog natjecanja nemamo, no iznenađujuće dobro stojimo u dosadašnjem dijelu, u samom smo vrhu, ali ni u kom slučaju nismo opterećeni rezultatom.


Paralelno igramo od siječnja i Jedinstvenu kadetsku ligu gdje smo isto u vrhu redoslijeda i naravno cilj nam je plasman na završnicu, a ako bude sve po nekom planu želja nam je uzvratiti Ciboni za lanjski poraz u finalu – kazao je za kraj Selin.