Subota, 20. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

10 C°

SP u Kataru

Trijumf Vatrenih izazvao veliko slavlje u Mostaru, naklonili se i srpski portali: "Kvalitet donio broncu komšijama"

Autor: Hina

17.12.2022. 19:49
Trijumf Vatrenih izazvao veliko slavlje u Mostaru, naklonili se i srpski portali:

Foto: Foto REUTERS

"Oporavili se od Messija, pa Afrikancima srušili snove", navodi portal Mondo uz naslov: "Hrvatska je nogometna sila - opet je osvoijla medalju



Hrvatska je nogometna sila, Vatreni slavili u spektakularnom meču, Maroko srušen za treće mjesto, Suha kvaliteta donijela broncu susjedima – samo su neki od naslova na portalima srbijanskog tiska kojima je popraćena pobjeda nogometne reprezentacije Hrvatske protiv Maroka na SP u Katru.


“Svijet vidio zašto su Vatreni: Maroku istorija bez nagrade, Oršić poslao Hrvatsku na postolje”, piše beogradski “Blic”


Portal lista “Danas” pobjedu za treće mjesto na SP-u Katru opisuje naslovom: “Svjetsko nogometno prvenstvo 2022: ‘Zoro’ Gvardiol i Oršić za novi uspjeh Hrvatske – ponovo treća na svijetu”.




“Večernje novosti” konstatiraju: “Nogomet je surov: Maroko i Hrvatska odigrali meč na ‘život i smrt’, kvalitet donio broncu komšijama”.


Uz naslov “Hrvatska osvojila brončanu medalju”, tabloid “Informer” dodaje: “‘Kockasti’ ponovo miljenici sreće, Maroko srušen u meču za treće mjesto” ističući da je vratar Dominik Livaković bio “sjajno raspoložen na vratima reprezentacije .


Na portalu “Kurira” ispod nadnaslova “Marokanci nisu uspeli da naprave novu senzaciju” redakcija navodi: “Vatreni slavili u spektakularnoj utakmici, treće mesto na Mundijalu pripada Hrvatskoj”.


Portal Nova S ocjenjuje da je “Maroko u suzama završio bajku na Mundijalu”, a tabliod “Alo”: “Hrvatskoj bitka za bronzu, ‘Vatreni’ srušili marokanski san i osvojili treće odličje”.


“Oporavili se od Messija, pa Afrikancima srušili snove”, navodi portal Mondo uz naslov: “Hrvatska je nogometna sila – opet je osvoijla medalju.


Više vatrometa zabljesnulo je iznad Mostara i u desetinama drugih hrvatskih sredina  u Bosni i Hercegovini gdje navijači proslavljaju još jedan veličanstveni uspjeh  Vatrenih na Svjetskom prvenstvu u nogometu.


Odmah nakon što je sudac označio kraj susreta i osvajanje trećeg mjesta uslijedila je gromoglasna proslava. Tijekom večeri brojni su vatrometi obasjali nebo iznad gradova, a navijači ‘naoružani’ sa zastavama su se preselili u njihova središta.


U Mostaru je došlo do potpune blokade središta u ulici Kralja Tomislava gdje tisuće, uglavnom mladih uz navijačke pjesme i mašući zastavama, te sa zapaljenim bakljama obilježavaju uspjeh hrvatske nogometne reprezentacije.


Brojna vozila uz glasne sirene i istaknute hrvatske simbole prolaze ulicama. Slično je ozračje i u Čapljini, Širokom Brijegu, Livnu, Busovači gdje je veliki broj navijača organizirano pratio susret za treće mjesto u kojemu je Hrvatska slavila protiv Maroka 2:1 i tako zaslužila broncu.


Čestitku Vatrenima i izborniku Zlatku Daliću, koji je rođeni Livnjak uputilo je vodstvo Hercegbosanske županije.