Četvrtak, 18. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

3 C°

Nikola Pilić

Trostruki osvajač "salatare": "Ono što je Pique napravio za Davis Cup bilo je loše"

Autor: Zlatko Horvat

05.02.2023. 08:26
Trostruki osvajač

Foto: Nikola Pilić u uglednom društvu/Foto V. KARUZA

Pilić je dvoboje prvoga dana pratio u društvu Zlatka Mateše, Boris Vujčića, te dr. Borisa Nemeca



RIJEKA Zvali su ga »Gospodin Davis Cup« još dok je vodio Davis Cup reprezentaciju Njemačke, s kojoj je triput osvojio »salataru«. Dodao je titule s Hrvatskom 2005. godine i sa Srbijom. Nikoli Piliću Davis Cup je došao praktički u goste, 28-godišnji Splićanin skrasio se u Opatiji.


– Zadovoljan sam kvalitetom tenisa. U prvom meču Borna Ćorić je odigrao jako dobro, dok je Dennis Novak puno bolji nego što sam mislio. Teren je dosta spor, a atmosfera dobra i to je ono što se traži od David Cupa.


Ovo natjecanje doživjelo je korjenite promjene 2019. godine ulaskom Kosmosa kao sponzora, sa završnicom i mnoštvom reprezentacija okupljenima na jednom mjestu, u Madridu. Poslije pet od 25 godina potpisanog ugovora, Gerard Pique i investori su se povukli.




– Novi format, dva umjesto tri dobivena seta te dvoboj koji traje dva umjesto tri dana, to su promjene koje su bile u redu. No, koga zanima finale Kanada – Australija u jednom lučkom gradu u Španjolskoj lani? Promjene u Davis Cupu su opet nužnost. Ono što je Pique napravio bilo je loše. Atmosfera se ne može kupiti novcem, ili je imaš, ili je nemaš. Imali su sreće prve godine sa Španjolskom u finalu… – kaže Pilić, koji je dvoboje prvoga dana pratio u društvu Zlatka Mateše, predsjednika Hrvatskog olimpijskog odbora, Boris Vujčića, guvernera Hrvatske narodne banke, te dr. Borisa Nemeca,