Petak, 19. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

12 C°

Ligue 1

Tudorov Marseille pobjedom krenuo u 2023. godinu, ovo je četvrta pobjeda zaredom u ligi

Autor: A.P.

02.01.2023. 22:07
Tudorov Marseille pobjedom krenuo u 2023. godinu, ovo je četvrta pobjeda zaredom u ligi

Foto: Reuters



Igor Tudor sa svojim Marseillom pobjedom otvorio novu godinu. Nastavljen je pozitivan niz koji je krenuo još na početku studenog. Ovo je bila četvrta pobjeda zaredom ekipe s juga Francuske.


Danas je Tudorova momčad u gostima kod Montepelliera pobijedila s 2:1.


Prvo poluvrijeme nije donijelo pogotke, no valjda kazati kako je Maresille ipak bila bolja momčad na terenu. U 6. minuti Under je lijepo pucao nakon solo prodora, no vratar Montepelliera je obranio. U 19. minuti nova velika prigoda za goste, Clauss je pogodio gredu.




dok su gledatelji u drugom mogli vidjeti sva tri gola. Gosti iz Marseillea poveli samo dvije početka nakon povratka s predaha. Pogodak je tada zabio Nuno Tavares. Povećanje vodstva stiglo je u 61. minuti kada je Esteve zabio autogol.


Na samom kraju utakmice, Marseillov strijelad Tavares dobio je crveni karton, a Savanier je s bijele točke zabio. Na Tudorovu sreću i sreću igrača gostujuće momčadi, to je bio samo utješni pogodak koji nije ništa promjenio.


Koliko je Marseille bio bolji, govori činjenica kako je Montepellier imao samo jedan udarac u okvir gola i to je bio kazneni udarac u zadnjim trenucima utakmice.


Marseille je ovom pobjedom treći, s četiri boda iza drugoplasiranog Lensa, dok je Montepellier ostao na 14. mjestu, svega četiri boda iznad zone ispadanja.