Petak, 26. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

5 C°

Najjači zimski turnir

U Dvorani Krešimira Ćosića održat će se Futsal Winter Fest

Autor: Šime Ćurko

15.12.2022. 20:27
U Dvorani Krešimira Ćosića održat će se Futsal Winter Fest

Foto: Višnjik.hr



U Dvorani Krešimira Ćosića na Višnjiku održana je konferencija za novinare povodom predstojećega malonogometnoga turnira pod nazivom Futsal Winter Fest. Zadar je dugo godina imao Božićni malonogometni turnir u Mocirama. Naslijedila ga je Futsal čarolija, a sada je predstavljen novi projekt koji bi mogao postati središnje zimsko okupljanje zadarske futsalske scene.


– Ovo je prvi turnir pod nazivom Futsal Winter Fest, a organizirat će ga Sportska udruga Kontrol Biro, pod pokroviteljstvom Grada Zadra i u suradnji sa Športskim centrom Višnjik – rekao je u uvodu Dino Kevrić, član organizacijskoga tima.


Prema informaciji Frane Volpija Kobala do sad se za turnir prijavilo 55 momčadi iz Zadarske, Šibensko-kninske i Splitsko- dalmatinske županije.




– Prijave ćemo zaključiti 22. prosinca, kada će biti i ždrijeb parova prvoga kola. Igrat će četiri igrača i vratar, a prije četvrtfinalnih utakmica bit će zaključeni popisi igrača. Prva će utakmica biti 26. prosinca u 16 sati, zadnji dan turnir bit će 8. siječnja – kazao je Volpi Kobal.


Kako je najavio Vice Genda zadnjega dana događanja bit će održan humanitarni turnir pod nazivom Četiri kantuna.


– Sudjelovat će četiri momčadi, a cijena ulaznice bit će 15 kuna. Prihod će biti namijenjen u humanitarne svrhe za liječenje djevojčice Lee Kajtazi. Očekujemo izvrstan odaziv gledatelja jer se turnir održava u Dvorani Krešimira Ćosića, u izvrsnim uvjetima – istaknuo je Vice Genda.


Novinarima se obratio i Denis Karlović, direktor ŠC Višnjik.


– Uprava ŠC Višnjik i svi zaposleni raduju se što je oživotvorena ideja ovakvoga projekta. Izražavam vjeru da će turnir postati tradicionalan. ŠC Višnjik već je bio domaćin mnoštva domaćih i međunarodnih velikih natjecanja i događanja, a u to se izvrsno uklopio i futsal. Termin za turnir ovakve naravi veoma je dobar, a organizatoru ćemo dati punu potporu – kazao je Karlović.