Nedjelja, 27. studenog 2022

Weather icon

Vrijeme danas

15 C°

Četverogodišnje razdoblje

FIFA će uprihoditi oko 7,5 milijardi eura, većina ide za potporu nogometnim aktivnostima

Autor: Hina

20.11.2022. 18:32
FIFA će uprihoditi oko 7,5 milijardi eura, većina ide za potporu nogometnim aktivnostima

Foto: ReutersFIFA u novom četverogodišnjem razdoblju, koje će završiti Svjetskim prvenstvom u Kataru, očekuje oko 7,5 milijardi eura prometa, što je oko milijardu više nego u prethodnom razdoblju koje je završilo svjetskim prvenstvom u Rusiji 2018. godine.


Kako se doznaje iz izvora unutar FIFA-e, 5,4 milijarde bit će izdvojeno za potporu nogometnim aktivnostima diljem svijeta, uključujući sredstva za nacionalne nogometne saveze i kontinentalne saveze. Tim će se sredstvima također pokriti gubici nekih drugih natjecanja pod okriljem FIFA-e, poput Svjetskog klupskog prvenstva, natjecanja za mlade i Svjetskog prvenstva za žene 2019. godine.


Sredstva su veća zbog povećanja sponzorskih ugovora i većih prihoda od organizacije SP-a u Kataru. Predsjednik FIFA-e je u subotu izjavio na konferenciji za novinare da će prvenstvo u Katru donijeti oko 700 milijuna eura više prihoda nego prvenstvo prije četiri godine u Rusiji.
Prema Infantinovim riječima, medijska prava će biti veća za oko 200 milijuna, sponzorski ugovori donijet će sličan iznos, a FIFA bi od prodaje ulaznica trebala zaraditi između 200 i 300 milijuna više.