Četvrtak, 2. svibnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

17 C°

NADAJU SE IZNENAĐENJU

U šesnaestini finala Hrvatskog nogometnog kupa Primorac danas domaćin Varaždinu

Autor: Šime Ćurko

19.10.2022. 14:45
U šesnaestini finala Hrvatskog nogometnog kupa Primorac danas domaćin Varaždinu

Foto: Arif Sitnica



Kup je odavno sinonim za iznenađenja. Jer, znate ono, u jednoj utakmici sve je moguće, posebno kad je autsajder domaćin. Jedna je to od računica koju će rado spomenuti u biogradskom Primorcu pred današnju (15 sati) utakmicu 1. kola (šesnaestina finala) Hrvatskog nogometnog kupa protiv Varaždina. Sedmoplasirani četvrtoligaš (Treća NL jug je četvrti rang) protiv petoplasiranog prvoligaša. Favorit je jasan, ali…


– Varaždin je u nedjelju igrao s Dinamom u Zagrebu. Zna se koliko je razlika u kvaliteti te dvije momčadi, ali, bez obzira na to što je završilo 3:1 za Dinamo, malo je nedostajalo da favorit ne pobijedi u toj utakmici. E, tu je i naša prilika, jer ako Varaždin uđe u takmicu protiv nas onako ako je Dinamo ušao protiv njih… – kaže Mirko Labrović koji je od prošlog tjedna na klupi Primorca zamijenio Marka Moravčića. Labrović praktično ima status povratnika budući da je momčad ponovno preuzeo nakon dvije godine. Debi je imao prošle subote u 9. kolu Treće NL (1:1 protiv Vodica u gostima).


– Nismo dobro izgledali u prvom poluvremenu u Vodicama i s takvom izvedbom nemamo što tražiti protiv Varaždina. Za razliku od prije dvije godine ovaj put se u momčadi osjeti razlika u igri između mlađih i iskusnijih igrača, koji su oslonac momčadi. S mladima trebamo biti strpljivi, ali od njih tražim više htijenja, hrabrosti i odlučnosti. Budući da u Kupu nema ograničenja s mladim igračima u prvom sastavu krenut ćemo s najiskusnijima.




Labrović ističe da su svi igrači spremni.


– Nemamo ozlijeđenih, a to što igramo s prvoligašem još je veći motiv da svi idemo maksimalno u utakmicu. Imamo u svojim redovima igrača koji nisu rekli zadnju riječ u karijeri, koji žele napredovati, a ovo je prava prilika za to pokazati na terenu.


Labrović je, dakako, snimio Varaždince koji su se ove sezone vratili u najjači rang.


– Tjelesna sprema i taktika su njihova prednost. Naravno, i to što igraju na daleko višoj razini od one u kojoj smo mi, a dijele nas tri lige. Pokušat ćemo ih iznenaditi iz bloka, iako nemamo namjeru samo se braniti.       Osim prema Kupu Labrović gleda i prema Trećoj ligi u kojoj Biograjci ove sezone igraju toplo-hladno.


– Varaždin će nam biti četvrta utakmica u deset dana, a u subotu u Trećoj ligi kod kuće igramo protiv Zmaja iz Makarske. To nam je vrlo bitan dvoboj, o kojem moramo razmišljati, bez obzira na ambicije protiv Varaždina – zaključio je Labrović.


Nakon što je u pretkolu s 4:0 pobijedio u gostima Nehaj Primorac će protiv Varaždina upisati sedmu utakmicu u 1. kolu Kupa, koje je ostalo i najviši doseg kluba u ovom natjecanju. Tako zna, možda je baš Varaždin prilika za plasman među 16 najboljih, a to znači i mogućnost čak i statusa nositelja (16 najboljih klubova), premda je do toga dalek put. No, to su samo računice, a stvarno stanje vidjet će se danas na terenu Gradskog stadiona Kazimir i Silvestar…



Marko Moravčić: Ostajem u klubu


Očekuje se da će Primorac danas imati veliku podršku s tribina. A jedan od navijača bit će i Marko Moravčić, donedavni trener, koji je na klupu sjeo upravo u ovo vrijeme prošle godine. Tada je zamijenio Krešimira Sunaru.


– Zahvaljujem upravi kluba i igračima na suradnji koju smo imali ovih godinu dana. Bilo je to moje prvo iskustvo na klupi seniorske momčadi. Ostajem u klubu, u Školi nogometa, gdje sam i bio prije nego sam preuzeo prvi sastav – izjavio je Moravčić.