Subota, 20. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

8 C°

ABA Liga

U Železniku se kali doigravanje

Autor:

17.03.2023. 16:41
U Železniku se kali doigravanje

Foto: Mate Komina



Abaligaška karavana polako se primiče završetku osnovnog dijela natjecanja jer ostalo je odigrati još samo pet kola, prema kojima s velikim očekivanjima gledaju košarkaši Zadra. Na Višnjiku je potpuno neočekivano regionalna sezona protekla bez uobičajenih stresova vezanih za opstanak, štoviše igrači Danijela Jusupa su cijelo vrijeme u gornjem dijelu poretka i s pravom se nadaju dobrom ulovu u završnim utakmicama kako bi ostvarili veliki rezultat, plasman u doigravanje. Zato bi dvoboj 22. kola koji ih vodi večeras u beogradsko predgrađe Železnik, mogao u kontekstu doigravanja puno toga dešifrirati jer će s druge strane terena naći susjed na ljestvici, petoplasirani FMP, a eventualna pobjeda Jusupove momčadi definitivno bi je svrstala u to odabrano društvo najboljih regionalnih klubova.


Crni niz FMP-a


U prilog nadanjima za uspješnom ekspedicijom u Železniku ide i izrazito loša forma FMP-a, koja već traje skoro dva mjeseca. Posljednji put FMP je slavio u regionalnom društvu 20. siječnja na Gripama, da bi nakon toga nanizao pet poraza (C. zvezda, Budućnost, Cedevita O., MZT i Igokea). Definitivno poveznicu s tom krizom rezultata čini odlazak najboljeg im igrača Trenta Fraziera u Zenit, a u međuvremenu su u zamjenu stigla dvojica Amerikanaca Charles Moore i Charles Manning, no novi problemi stigli su u zadnjoj utakmici protiv Igokee kada im se ozlijedio drugi najučinkovitiji igrač Paulius Valinskas, što itekako donosi vodu na mlin Jusupovoj družini.


– Bit će to svakako teško gostovanje, bez obzira hoće li na kraju Valinskas igrati ili ne. Dosta je promjena u odnosu na prvu utakmicu, doveli su dvojicu novih igrača, Manninga i Moorea, obojica su Amerikanci na vanjskim pozicijama. Kao momčad karakterizira ih agresivna obrana, vole trčati u leđa i imaju izuzetan postotak šuta za tri poena – istaknuo je trener Zadra uoči polaska prema Beogradu gdje će sigurno dosta toga pasti na leđa Darija Drežnjaka. Protiv Cedevite Olimpije Drežnjak je krenuo s klupe, ali nakon ulaska u igru prometnuo se u igrača utakmice s 20 postignutih poena, devet skokova i ukupnom valorizacijom 28. Bio je vrlo raspoložen i u prvoj utakmici protiv FMP-a u Krešinom domu koju je Zadar dobio sa 103:97, kada je ubacio 27 poena, gađajući trice 4-5.


Maksimalni pristup




– Idemo u goste momčadi koja je talentirana, iskusna, te je sastavljena za sami vrh poretka, što i pokazuje njihov dosadašnji rezultat. Promijenili su nekoliko igrača, to se osjetilo na njihovoj igri i formi, ali i dalje se radi o odličnom timu. Bit će teško, pogotovo jer su u seriji poraza i imaju motiv više da prekinu taj niz. Moramo odigrati kao u posljednjoj utakmici, s puno motiva i maksimalnim pristupom od samog početka. Ako damo sve o sebe, vjerujem da ćemo imati svoje šanse za pobjedu, što bi nam puno značilo za doigravanje ABA lige – kazao je Drežnjak uoči utakmice koja počinje u 20 sati, a moći će se pratiti u izravnom televizijskom prijenosu na kanalu Arena Sport 1.