Petak, 19. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

13 C°

Novo priznanje

Udruga sportskih novinara Madrida nagradila kapetana hrvatske reprezentacije za sjajni doprinos u prošloj sezoni

Autor: Hina

31.01.2023. 07:35
Udruga sportskih novinara Madrida nagradila kapetana hrvatske reprezentacije za sjajni doprinos u prošloj sezoni

Foto: Luka Modrić/Foto REUTERS

Modrić nije bio prisutan na ceremoniji dodjele nagrada. Priznanje je umjesto njega preuzeo Emilio Butragueno, direktor Real Madrida za odnose s institucijama



MADRID  Udruga sportskih novinara Madrida (APDM) dodijelila je u ponedjeljak navečer nagradu hrvatskom nogometašu Luki Modriću za “sjajni doprinos u prošloj sezoni” Real Madridu koji je osvojio četiri trofeja.


Prizanje je dobio i zahvaljujući “uspješnom desetljeću provedenom” u madridskom klubu te upečatljivim nastupima za reprezentaciju Hrvatske s kojom je u prosincu osvojio brončanu medalju na Svjetskom prvenstvu, izvijestio je APDM.


Modrić, 37-godišnji igrač koji od 2012. nosi bijeli dres “Kraljevskog kluba”, nije bio prisutan na ceremoniji dodjele nagrada u Madridu. Priznanje je umjesto njega preuzeo Emilio Butragueno, direktor Real Madrida za odnose s institucijama.




Real Madrid je prošle godine osvojio Ligu prvaka, španjolsko prvenstvo i Superkup te europski Superkup.


Udruga sportskih novinara Madrida je na svojoj 7. gala dodjeli godišnjih nagrada dodijelila priznanje i Atleticovom veznjaku Kokeu. On je s 567 službenih utakmica postao igrač s najviše nastupa u momčadi crveno-bijelih prestigavši Adelarda Rodrigueza koji je upisao 553 nastupa od 1959. do 1976. godine.


Priznanje za uspjeh u prošloj godini dobili su također košarkaši reprezentacije Španolske za osvojeno europsko prvenstvo u rujnu 2022, projekt španjolske nogometne lige La Liga Impulso za modernizaciju infrastrukture klubova, te turnir u golfu Acciona Open de Espana za najbolji sportski događaj u 2022.


Nagrade su dodijeljene i španjolskoj atletskoj reprezentaciji te veslačici Mariji Corberi, a također i jednom španjolskom novinaru te liječniku.