Četvrtak, 28. ožujka 2024

Weather icon

Vrijeme danas

15 C°

SP u Kataru

Vatreni se danas sa svjetskom broncom vraćaju u domovinu, sve je spremno spektakularan doček junaka iz Dohe

Autor: Portal Novi list

18.12.2022. 07:57
Vatreni se danas sa svjetskom broncom vraćaju u domovinu, sve je spremno spektakularan doček junaka iz Dohe

Foto: Foto REUTERS



Hrvatska nogometna reprezentacija danas se vraća u domovinu nakon osvajanja brončane medalje na SP-u u Kataru. Vatreni nisu uspjeli stići do finala kao prije četiri godine u Rusiji, ali su zato uspjeli ponoviti svojih prethodnika iz Francuske kada je također osvojena brončcana medalja.


Grad Zagreb objavio je upute za organizirani doček reprezentacije. Vatreni će nakon što zrakoplovom slete u zagrebačku zračnu luku oko 17 sati i 10 minuta krenuti autobusom prema Trgu bana Jelačića gdje se organizira njihov doček.


Do glavnom zagrebačkog trga hrvatska nogometna reprezentacija i stručni stožer kretat će se autobusima trasom koja ide od Ulicom Rudolfa Fizira, Zagrebačka ulicom do čvora Buzin, potom Ulicom Savezne Republike Njemačke, Avenijom Dubrovnik, Ulicom Hrvatske bratske zajednice, Ulicom grada Vukovara, Savskom cestom, a potom Frankopanskom i Ilicom do Trga bana Josipa Jelačića.




Na toj trasi bit će posebna regulacija prometa.


“Kako bi se smanjio veliki priljev na Trg bana Josipa Jelačića pozivamo građane, posebice roditelje s malom djecom i starije osobe da Vatrene pozdrave već na samoj ruti kretanja povorke od Zračne luke do Trga bana Jelačića”, istaknuli su u priopćenju iz Gradske uprave.


S ciljem što lakše organizacije dolaska navijača na Trg bana Josipa Jelačića, za sve autobuse koji će u nedjelju stizati u Zagreb, osigurana su parkirališna mjesta na površini s istočne strane Zagrebačkog velesajma (pored zgrade INA-e), a ZET je osigurao dodate prijevozne kapacitete za redovne autobusne linije koje voze do Glavnog kolodvora.


Dolazak na središnji zagrebački trg, na kojem se očekuje najveći broj posjetitelja, bit će onemogućen iz smjera Bakačeve, Cesarčeve i Jurišićeve ulice. Apeliramo na sve prisutne da se pridržavaju svih uputa nadležnih službi koje će biti na terenu, ističe se u priopćenju.


Također, od 14 sati pa do završetka dočeka, tramvajske linije 2, 6, 11, 12, 13, 14 i 17 će prometovati obilazno preko Glavnog kolodvora.


“Na trasi od Zračne luke do centra grada ne očekuju se značajnije izmjene ili zastoji u tramvajskom i autobusnom prometu, no u slučaju promjene trase ili načina transfera, stručne službe ZET-a će promptno preusmjeravati promet”, poručuju iz Gradske uprave.


Okupljene na centralnom zagrebačkom trgu zabavljat će Prljavo kazalište, Jura Stublić i Film, Daleka obala, Dalmatino, Zaprešić Boys, Opća opasnost i Slavonia bend.


Službenu himnu Republike Hrvatske otpjevat će Klapa Hrvatske ratne mornarice “Sveti Juraj”.