Četvrtak, 28. ožujka 2024

Weather icon

Vrijeme danas

16 C°

NBA liga

VIDEO Bojan Bogdanović u produžetku "slomio" Luku Dončića, hrvatski reprezentativac odigrao je sjajnu partiju

Autor: Portal Novi list

02.12.2022. 08:11
VIDEO Bojan Bogdanović u produžetku

Foto: Luka Dončić i Bojan Bogdanović/Foto REUTERS

Za Bogeya (Bogdanovića op.a) je na kocki bio europski košarkaški ponos jer je igrao protiv Luke - izjavio je Dwane Casey, trener Pistonsa



RIJEKA Bojan Bogdanović ponovo je zablistao u dresu Pistonsa. Hrvatski reprezenativac bio je prvo ime Detroita u pobjedi nad Dallasom u produžetku (131:125). Bogdanović je zabio 30 poena, uhvatio četiri skoka, te podijelio četiri asistencije. Babi je ovo druga najbolja utakmica u dresu Pistonsa po kriteriju efikasnosti. U porazu od Hawksa postigao je tri poena više nego što je to slučaj u susretu s Mavsima. Ono što posebno veseli je dobar prosjek šuta. Pogodio je pet od šest pokušaja za tri poena, promašio tek jedno slobodno bacanje, a ukupan šut iz igre bio mu je visokih 71 posto.


Pod posebnom lupom bio je njegov susret s najboljim strijelcem NBA lige Lukom Dončićem. Slovenski košarkaš u redovima Mavsa ubacio je 35 poena (sedam trica; pet skokova i 10 asistencija). Duel dvaju europskih košarkaša prokomentirao je i trener Pistonsa Dwane Casey.


– Za Bogeya (Bogdanovića op.a) je na kocki bio europski košarkaški ponos jer je igrao protiv Luke. Napravio je ono što on radi. Siguran sam da je Luka odrastao gledajući Bogeyaobojica su željela odigrati velike utakmice večeras – rekao je Casey.




Inače, pobjednika su odlučile dvije trice Killiana Hayesa nakon što je Christian Wood pogodio za 125:125 na minutu u 35 sekundi prije kraja produžetka.