Srijeda, 24. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

9 C°

Liga prvaka

VIDEO Sjajni Joško Gvardiol zabio izjednačujući pogodak u remiju Leipiziga i Manchester Cityja

Autor: A.P.

22.02.2023. 22:55
VIDEO Sjajni Joško Gvardiol zabio izjednačujući pogodak u remiju Leipiziga i Manchester Cityja

Foto: Reuters



Večeras su odigrana posljednja dva prva susreta osmine finala Lige prvaka. Klub hrvatskog defanzivca, Joška Gvardiola, RB Leipizig na svojem je stadionu ugostio Manchester City, dok je u drugom susretu Inter Milan na Giuseppe Meazzi ugostio portugalski Porto.


Hrvatski reprezentativac Joško Gvardiol, bio je navažniji igrač Leipiziga u večerašnjem ogledu, zabivši pogodak za izjednačenje. Ovo je bio njegov drugi gol u Ligi prvaka, no sigurno bio je najvrijedniji. Osim ovog pogotka, Gvardiol je odradio fenomenalan posao čuvajući jednog od najboljih, ako ne najboljeg napadača trenutno u svijetu, Erlinga Brauta Haalanda. Gvaridol je još jednom dokazao zašto ga toliko velikih svjetskih klubova želi dovesti u svoje redove.


Od prve minute utakmica je krenula u smjeru u kojem se moglo i očekivati, a to je da će momčad Pepa Guardiole kontrolirati posjed lopte, kombinirati na protivničkoj polovici terena, odraditi u jednom napadu ogroman broj dodavanja, dok će Leipzig čekati svoju priliku iz kontre ili polukontre. O čemu je točno riječ govore i brojke, a one su: 74% posjeda lopte u prvom poluvremenu, 426 dodavanja od čega ih je nevjerojatnih 95% bilo točno.




Leipizig nije pokazao apsolutno ništa u prvom poluvremenu pred domaćom publikom, dok se u drugom poluvremenu igrala odlična utakmica dostojna osmine finala Lige prvaka.


Utakmica nije imala praktički niti jednu priliku sve do 27. minute kada je Grealish oduzeo loptu u opasnoj zoni, pronašao Gundogana koji “iz prve” šalje lotpu Mahrezu i zakucava s ruba 16-erca pored nemoćnog Blaswicha, koji je ostao ukopan na gol-liniji.


Ubrzo nakon toga City je imao još jednu veliku priliku, no Erling Haaland nije stajao kod druge vratnice i nije mogao zaključiti odlično proigravanje.


Treću veliku šansu City je propustio u 34. minuti . Bernardo Silva preciznom loptom je proigrao Jacka Grealisha koji je puca preko gola s vrha kaznenog prostora.


Prvu priliku domaćini su stvorili u zadnjim sekundama prvog poluvremena, no Timo Werner pucao je preslabo da svlada gostujućeg vratara.


U drugom poluvremenu Leipzig je pokazao kako se treba igrati protiv Manchester Cityja. Kontrolirali su igru, davali ritam koliko su trebali i sakrili loptu.


Igrači Leipziga imali su tri velike šanse, no Hendricks je pucao pored vrata, a gostujući golman Ederson reagirao je fenomenalno u dvije situacije.


Prvu pravu priliku Manchester City stvorio je u 68. minuti kada je naš Gvardiol ostao sam protiv Haalanda na širokom prostoru, no Haaland u konačnici je pucao pored vrata.


Sav trud Leipziga isplatio se u 70. minuti u kojoj je nakon ubačaja iz kuta, Joško Gvardiol glavom zatresao mrežu Edersona i poravnao rezultat.



Do kraja utakmice nije bilo ništa za istaknuti.


Uzvratni susret igra se na Etihadu 14.ožujka.