Četvrtak, 18. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

13 C°

SP u Kataru

VIDEO Policija je imala dosta posla u Bruxellesu, na ulice su izašli euforični Marokanci i razočarani Belgijanci

Autor: Portal Novi list

02.12.2022. 12:24
VIDEO Policija je imala dosta posla u Bruxellesu, na ulice su izašli euforični Marokanci i razočarani Belgijanci

Foto: Foto REUTERS

U glavnom gradu Belgije živi oko pola milijuna Marokanaca



RIJEKA U glavnom belgijskom gradu Bruxellesu ponovno su se dogodili izgredi u režiji marokanskih navijača koji su stvarali probleme i nered nakon pobjede njihove reprezentacije na Svjetskom prvenstvu protiv Kanade.


Maroko je u posljednjem kolu skupine F s 2-1 pobijedio Kanadu te je s obzirom na remi Hrvatske i Belgije osigurao prvo mjesto. Donijelo je to Marokancima utakmicu osmine finala protiv Španjolske. S druge strane Belgija je nakon remija s Hrvatskom ispala sa SP-a pa se na ulicama našlo i mnoštvo razočaranih fanova Crvenih vragova.


Prve veće probleme Marokanci su u Bruxellesu napravili nakon pobjede protiv Belgije (2-0). Osim što su uništavali gradsku infrastrukturu tada su se marokanski huligani sukobili s tamošnjom policijom.




Ovaj put, nakon pobjede protiv Kanade, nije bilo direktnog sukoba s čuvarima reda, izvještava AFP, ali je stotine Marokanaca remetilo javni red te promet briselskim ulicama. Kako je izvijestila glasnogovornica briselske policije tom je prilikom uhićeno 18 osoba „zbog remećenja javnog reda i mira“.


Kako prenose belgijski mediji slični su se neredi zabilježili u još jednom belgijskom gradu, Antwerpenu te njegovoj okolici, gdje je uhićeno 35 marokanskih navijača, a ujedno su tri policajca ozlijeđena.


Foto Reuters


Foto REUTERS