Nedjelja, 5. svibnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

10 C°

Prva muška liga

Vladović: Presudili kvaliteta i iskustvo Omiša

Autor: Paulo Sarić

10.01.2023. 16:28
Vladović: Presudili kvaliteta i iskustvo Omiša

Foto: Mate Komina



Nakon što su prvi dio sezone zaključili bez iti jedne pobjede, teško je bilo očekivati da će mladi košarkaši Opus Puntamike do punog plijena doći na subotnjem gostovanju u Omišu. Domaćini su, predvođeni nekadašnjim trenerom Zadra Antom Nazorom te iskusnim Ivanom Mimicom i Zvonkom Buljanom, bili prevelik zalogaj za oslabljene Puntamičane koji su uspjeli pružati dobar otpor do sredine druge dionice, nakon čega je uslijedila serija Omiš Čagalj Toursa 24:0 koja je prelomila susret i osigurala nova dva boda domaćem sastavu.


– Bila je to i više nego zaslužena pobjeda Omiša. Mi smo ionako u deficitarnom stanju te smo došli na gostovanje bez nekolicine igrača, što se i osjetilo na parketu. Iako, bez obzira na to, i da smo bili kompletni teško bismo uspjeli doći do pobjede. Desetak-petnaestak minuta smo bili u igri, ali onda su do izražaja došle kvaliteta i iskustvo Omiša. Dečkima nemam što zamjeriti – kazao je nakon subotnjeg susreta trener Puntamike Jakov Vladović.


Za razliku od svog zadarskog kolege, strateg domaćeg sastava Ante Nazor bio je itekako zadovoljan viđenim.




– Bila je to prva utakmica nakon pauze i rutinska pobjeda moje momčadi. Dali smo priliku svim igračima i dobro se rastrčali. Ovaj trijumf nam je poslužio kao dobra uvertira za ono što nas čeka u nastavku sezone, gdje iz kola u kolo moramo biti sve bolji – poručio je Ante Nazor.


Puntamičani će u idućem kolu na domaćem parketu odmjeriti snage s jednim od favorita za ulazak u viši rang Vrijednosnicama Osijek.