Petak, 29. ožujka 2024

Weather icon

Vrijeme danas

17 C°

Svjetski skijaški kup

Za drugu vožnju bilo je potrebno manje od dvije sekunde zaostatka, Zubčić i Kolega ušli u top 20

Autor: A.P.

04.02.2023. 10:33
Za drugu vožnju bilo je potrebno manje od dvije sekunde zaostatka, Zubčić i Kolega ušli u top 20

Foto: Reuters



Najbolji svjetski slalomaši odrađuju posljednju utrku prije Svjetskog prvenstva koje počinje u ponedjeljak u Courchevelu i Meribelu. Francuski Chamoix pružio nam je solidnu prvu vožnju, bez preveliki uzbuđenja, ali isto tako bez preveliku zaostataka.


Nakon prve vožnje vodi domaćin skijaš, Clement Noel, dok drugo i treće mjesto zauzimaju dva Švicarca, Zenahusern i Yule koji imaju 0,15, odnosno 0,17 sekundi zaostatka.


Ovo je bila i jako dobra vožnja za naše predstavnike. Filip Zubčić je na visokom 13. mjestu sa zaostatkom od 1,13 za Noelom i postoji velika mogućnost da konačno u slalomu ostvari top 10 rezultat. Drugi hrvatski prestavnik, Sameul Kolega, krenuo je 30. i zauzeo 19. mjesto pred drugu vožnju. Njegov zaostatak je sekundu i 37.




Kako je i ranije rečeno poprilično mali zaostatak bio je potreban da se izbori druga vožnja. Prvih 9 skijaša nalazi se unutar 1 sekunde zaostatka za vodećim, dok je od 10. do 30. mjesta između 1 i 2 sekunde zaostatka.


Ovakvi mali zaostaci govore o odličnoj pripremljenosti staze. Posljednji puta kada je manje od dvije sekunde zaostaka bilo potrebno da se uđe u drugu vožnju, bio je slalom početkom prošle godine u Adelbodenu.


Druga vožnja na rasporedu je od 12:30, bez prijenosa na nacionalnoj televiziji.