Četvrtak, 25. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

6 C°

Arkadiusz Milik

"Za Mbappea ćemo trebati skuter da ga ulovimo!"

Autor: Zadarski list

03.12.2022. 20:19

Foto: Reuters



Svjetsko nogometno prvenstvo ušlo je u nokaut fazu. Među osam parova osmine finala su Poljska i Francuska. Oni svoj sutsret igraju sutra od 16 sati i ,uz svo dužno poštovanje Poljacima, Francuzi bi trebali slaviti. No, kako se u narodu kaže: “Lopta je okrugla.”.


Uoči ovog susreta održana je i konferencija za medije reprezentativaca Poljske, a na najzanimljiviju izjavu dao je poljski napadač Arkadiusz Milik, na pitanje kako će nastojati zaustaviti, po mnogima trenutno najboljeg nogometaša na svijetu, Kyliana Mbappea.


– Moramo biti brzi, treba nam skuter da ga stignemo. Teško je igrati protiv jednog od najboljih na svijetu. Morat ćemo se braniti kao momčad, jer nitko ne bi mogao doprijeti do njega, našalio se Milik te istaknuo važnost njihovog, do sada, daleko najboljeg pojedinca na ovom prvenstvu, golmana Wojciecha Szczesnya.




-Njegova vrijednost odavno je poznata, pa nije slučajno na ovoj razini”, kazao je Milik.


Szczesny je na ovom prvenstvu obranio već dva jedanaesterca i još mnogo prilika protivničkih momčadi.


Izbornik Poljske Czeslaw Mihnevicz priznao je da će njegova momčad vjerojatno imati male šanse protiv svjetskog prvaka Francuske.


-Tražio sam njihove slabosti i nisam ih našao. Ali svaka momčad ima faze utakmice u kojima griješi. Morat ćemo ih iskoristiti i stalno ih pritiskati da pogriješe, rekao je trener Poljske.