Četvrtak, 25. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

9 C°

HT Premijer liga

Zabočani maksimalno otežali predigru za C. zvezdu

Autor:

10.02.2023. 19:52
Zabočani maksimalno otežali predigru za C. zvezdu

Foto: Mate Komina



Kao predigru za nedeljni veliki okršaj s C. zvezdom Zadrani su u svom Krešinom domu dočekali košarkaše Zaboka u sklopu 20. kola HT Premijer lige. Protivnik više nego po mjeri ipak nije razriješen brzinski, već su se igrači Danijela Jusupa morali pošteno pomučiti u drugom poluvremenu kako bi na koncu slomili žilavi sastav iz Hrvatskog zagorja i tako napravili najbolju moguću uvertiru pred megdan s beogradskim euroligašem.


Buljević i Bond


Kao što se i očekivalo gosti su najveći otpor pružili u prvih 20 minuta igre, jer dok je još bilo svježine kod nositelja igre momčadi Domagoja Kujundžića rezultatski se Zadar nije uspijevao bitnije odmaknuti. Štoviše, Zabok je nakon devet minuta igre bio u vodstvu (21:22), nosili su ga na svojim leđima Buljević i Bond koji su izrežirali ukupno 15 poena, međutim domaća momčad je kraj prve dionice iskoristila za mini-bijeg (26:22), ali onda ponovno dopustila gostima da se razmašu. Nezaustavljivim za zadarsku obranu pokazao se Buljević, zasuo je nekadašnji igrač Cibone trima tricama domaći koš te uz ubačaj Perovića odveo Zagorce do četvrtog vodstva u utakmici (35:37). Jusup nikako nije mogao biti zadovoljan s onim što su mu igrači pokazali u početnih 15 minuta, pa je sve češće posezao za rotacijama, ali što se tiče prvog poluvremena nije uspio pronaći dobitnu petorku. Zabočani pak nisu prestajali ubadati kao osice u napadu, novu tricu zabio je Amerikanac Bond (40:43), a da bi se uoči odlaska na odmor izbjegli zvižduci malobrojne publike na Višnjiku pobrinuli su se Klarica i Lakić koji su svojima osigurali četiri viška (49:45). Previše primljenih poena evidentno su bili najveći problem domaćeg sastava u uvodnih 20 minuta, a k tome su Zadrani dopustili dvojici gostujućih igrača da zabiju ukupno 34 koša (Buljević 22, Bond 12).


Kapetan razriješio dvojbe


Stoga nije bila velika mudrost izvući zaključak da će u nastavku presudna za ambicije Jusupovog sastava biti igra u obrani, kako kolektivna, tako i individualna. Koliko se uspio dogoditi dogovor na tu temu u domaćoj svlačionici potvrdile su prve dvije minute treće dionice koju je Zabok iskoristio za 9:1 seriju i bijeg na četiri plusa (50:54) te tako primorao Jusupa na preuranjenu minutu odmora koja je konačno postigla željeni efekt. Povukli su u tim trenucima Drežnjak i Žganec za ekspresni preokret (62:56), a u smiraju treće četvrtine Zadar se vinuo do dvoznamenkastog vodstva (67:56) koje je donijelo olakšanje pred završnih deset minuta. Posao naravno nije bio zgotovljen, gosti su se šest minuta prije kraja tricom Bonda prišuljali do dva posjeda zaostatka (74:68), ali tu se onda i zaustavili. Nakon Jusupove minute odmora kapetan Ramljak s četiri vezana koša vratio je deset plusa (78:68), i time gostima zatvorio sva vrata do mogućeg iznenađenja na Višnjiku. Zadrane je predvodio s 22 poena Drežnjak, Davis je dodao 18 uz 11 skokova dok je Ramljak bio nadomak “double-double” učinka sa 16 koševa i devet skokova. Kod Zaboka Buljević je ubacio 25, a Bond ga je pratio s 21 košem.