Četvrtak, 25. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

13 C°

ABA Liga

Zadar u desetom kolu slavio na gostovanju kod Igokee

Autor: Paulo Sarić

09.12.2022. 21:12
Zadar u desetom kolu slavio na gostovanju kod Igokee

Foto: NIKOLKA VURUNA/KK IGOKEA/ABA LIGA



Košarkaši Zadra slavili su na gostovanju kod Igokee u susretu desetog kola ABA lige rezultatom 81:84. Zadrani su u početnim minutama pružali dobar otpor favoriziranom suparniku te su do otvaranja druge dionice bili ravnopravan suparnik, no prava igra je uslijedila u nastavku kada su momci Danijela Jusupa mirno iskontrolirali ostatak dvoboja i stigli do novog vrijednog trijumfa.


Igokea je bolje otvorila susret i povela 7:2, no trica Antonija Jordana i koš Juana Davisa su brzo vratile Jusupove momke natrag u igru. Izjednačena igra se nastavila do kraja prve četvrtine, da bi Leon Šantelj i Arijan Lakić dobrom rolom na otvaranju druge dionice odveli goste na 18:21. Uslijedile su minute koje su protekle u znaku momaka Dragana Bajića pa su se domaćini odvojili na dva posjeda prednosti. Uzvratili su Luka Božić i Dario Drežnjak i primaknuli Zadrane na otvorenih 38:36, no pet vezanih poena Harisa Delalića su odveli Igokeu na plus sedam uoči velikog odmora (45:38). Taman u tim trenucima Dominik Livaković je obranio prvi penal Rodrygou u Kataru, a kao da su bili time nadahnuti Antonio Jordano i Karlo Žganec koji su reagirali i vratili Zadar u egal (51:51). Ruku je nakratko pružio i Marko Ramljak, da bi novi impuls dali Dario Drežnjak i Luka Božić i uz pomoć Juana Davisa u zadnjih deset minuta ušli s plus pet (58:63). Premda su domaćini koristili prilike koje su se otvarale Nikoli Tanaskoviću i Harisu Delaliću, Jusupovi momci uzvraćali na krilima Žganeca i čvrsto držali rezultat pod kontrolom.


Zadrani su sve do tri minute prije kraja čvrsti držali stvari pod kontrolom, da bi Tanasković i Kendrick Ray vratili uzbuđenje u Laktaše. A tada su se ukazali Davis i Drežnjak te dalekometnim ubačajima vratili goste u dominantnu poziciju. Smanjio je Rey na samo minus jedan (81:82), no kada je najviše trebalo mirne ruke je bio Jordano za veliku pobjedu zadarskog sastava. Zadrane su do novog trijumfa vodili Antonio Jordano i Dario Drežnjak s 21, odnosno 20 poena, dok je najefikasniji u domaćim redovima bio Nikola Tanasković s 20 koševa i osam skokova.


NIKOLKA VURUNA/KK IGOKEA/ABA LIGA