Petak, 29. ožujka 2024

Weather icon

Vrijeme danas

21 C°

Treća HNL- jug

Zadar u Makarskoj spašava sezonu

Autor: Šime Ćurko

18.03.2023. 15:00
Zadar u Makarskoj spašava sezonu

Foto: Mate Komina



Županijske predstavnike danas očekuju utakmice 20. kola Treće nogometne lige jug. Drugoplasirani Zadar, koji zaostaje sedam bodova za Zagorom, ide u goste Zmaju iz Makarske, momčadi koja je s 23 boda na 11. mjestu. Sastav sa Stanova u srijedu je u četvrtfinalu Županijskog kupa izgubio (1:0) u Posedarju od Hrvatskog viteza. Pritom je Dragan Blatnjak, trener, izostavio niz iskusnijih igrača koji su se trebali (sa)čuvati za Zmaj. U prvom dijelu sezone Zadar je protiv Makarana vodio 3:0, da bi na kraju spašavao pobjedu nakon što je Zmaj postigao dva gola. Ipak, završilo je 3:2.


– Očekujem tešku i drukčiju utakmicu od one koja je bila u Zadru. Idemo u goste protivniku koji nije baš lagan, kao što ni teren u Makarskoj nije idealan. No, nemamo pravo na izgovor, znamo naše ambicije i ciljeve – kaže zadarski veznjak Domagoj Muić, jedan od onih koji je bio pošteđen nastupa u Kupu. Oprezan uoči puta u Makarsku je i trener Blatnjak.


– Dobra je to momčad, posebno su dobri kad igraju kući. Ne smijemo ih podcijeniti, jer na to nemamo pravo. Pobijedit će onaj tko se bolje snađe u uvjetima na igralištu, koji nisu nimalo laki – rekao je Blatnjak.




Četvrtoplasirani Posedarci su riješili Zadrane u Kupu, a danas na igralište Gordan Demo stiže Split, vrlo mlada momčad kojoj ne ide u posljednje vrijeme te je pala na 14. mjesto. Pobjednički gol protiv Zadra postigao je Josip Jurjević, koji je i najavio utakmicu sa Splitovcima.


– Nakon velike pobjede u Kupu protiv Zadra, nema vremena za odmor jer nam dolazi odličan protivnik. Maksimalno respektiramo Split, ali nama svaka utakmica nosi imperativ pobjede i bili bismo nezadovoljni bilo kakvim drugačijim ishodom osim osvajanja tri boda. Još jednom zahvaljujem svim našim navijačima na podršci protiv Zadra te ih pozivam da i protiv Splita zajedno proslavimo pobjedu – rekao je Jurjević.


Treći gost Primorca ove sezone je Urania iz Baške Vode, koja je s 12 bodova najlošija momčad lige. S druge strane Biograjci su posebno neumoljivi na svom travnjaku stoga za Stefana Lazarevskog ne postoji druga opcija osim tri nova boda Primorca.


– Dolazi nam u goste posljednjeplasirana momčad lige, no ne očekujemo lagani zadatak. Baš nam je trener kazao da su u zadnje dvije utakmice bitnije podigli formu i da se trebamo čuvati kako ne bismo upali u zamku i s jednim bezbrižnijim stavom ušli u utakmicu – kazao je Lazerevski te potom dodao:


– Bez obzira na protivnika igramo kući, na svom terenu, i mislim da išta izuzev tri boda bi bilo iznenađenje. Prošlo kolo smo kod Splita primili gol iz tog nesretnog penala i uzeli na kraju samo bod, zato je pobjeda protiv Uranije imperativ. Kompletni smo, jedino nam nedostaje Frane Bitunjac koji odrađuje suspenziju zbog crvenog kartona.