Petak, 19. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

16 C°

Jedinstvena kadetska liga

Zadar u mini-derbiju bolji od Cibone

Autor: Paulo Sarić

28.01.2023. 16:52
Zadar u mini-derbiju bolji od Cibone

Foto: Andrej Jančijev/KK Zadar



Mladi košarkaši Zadra u četvrtak su u Jazinama u zaostalom susretu drugog kola Jedinstvene kadetske lige svladali vršnjake iz Cibone rezultatom 87:72, čime su zadržali stopostotan učinak nakon tri odigrane utakmice. Zadrani su većim dijelom susreta imali blagu rezultatsku inicijativu koja se kretala između dva i tri posjeda prednosti, no probleme im je stvarala kontrola skoka, pa se ključnom pokazala sredina četvrte četvrtine kada su igrači Marka Selina krenuli u nalet i serijom 9:0 prelomili utakmicu, izgradivši zalihu koju su bez puno muke očuvali do samoga kraja.


Izjednačena igra


Zadrani su bolje otvorili susret i rano otišli na osam poena prednosti (13:5), no »Cibosi« su brzo uzvratili te polaganjem i dvjema tricama učas vratili stvari na početak. Uslijedile su minute izjednačene igre u kojoj se niti jedna momčad nije uspjela odvojiti na osjetniju razliku, a svaki put kada bi domaćini priprijetili većim odvajanjem uslijedio je odgovor zagrebačkog sastava, koji je zahvaljujući dvojcu Žarković-Pavković držao priključak. Na veliki odmor se otišlo s plus četiri iz zadarske perspektive (37:33), no raspoloženi Josip Pavković je novom dobrom dionicom spriječio veće odvajanje Selinovih đaka. Zadrane je vukao Michael Ružić koji je bio najprimjetniji na terenu, a upravo su njegova slobodna bacanja sredinom treće četvrtine odvela domaćine i na do tad najviših 52:43. »Vukovi« su brzo uzvratili i to ponovno preko dalekometnog šuta, pa je za konačnu odluku valjalo sačekati zrele minute posljednje dionice.


Prijelomni trenuci


Vrijednu tricu je ubacio Toni Josipović, da bi Ružić potom pokrenuo pokazat će se ključni nalet Zadra, koji je vezao devet uzastopnih poena i otišao na 74:66. Gostujući strateg Marko Trninić je reagirao minutom odmora, da bi nova dobra rola Michaela Ružića uskoro odvela Zadrane i na prvu dvoznamenkastu razliku, nakon čega je priči bio kraj.




– Pobijedili smo uz možda malo nerealno visoku razliku s obzirom na to kako su se stvari odvijale na terenu. Utakmica je bila čvrsta i borbena, kako i dolikuje susretu dviju najboljih momčadi u ovom dobnom uzrastu. Tijekom prvog poluvremena je bila prisutna nervoza u redovima mojih momaka, no kad smo u nastavku susreta uspostavili ravnotežu u skoku i napokon pogodili neke otvorene šutove prelomili smo utakmicu i stigli do zaslužene pobjede – kazao je nakon susreta trener kadeta Zadra Marko Selin.


Domaćine je s 26 koševa, osam skokova i dvije blokade predvodio Michael Ružić, a pratili su ga Roko Zdrilić i Toni Josipović s 13, odnosno deset poena, dok je najefikasniji kod Cibone bio Josip Pavković s 23 koša i 16 uhvaćenih lopti.