Subota, 18. svibnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

23 C°

RASPORED ZA VIKEND

Zadrani dočekuju Dubrovčane, Posedarci Mravinčane, a Biograjci gostuju u Unešiću

Autor: Drago Bajković

29.10.2022. 14:41
Zadrani dočekuju Dubrovčane, Posedarci Mravinčane, a Biograjci gostuju u Unešiću

Foto: Arif Sitnica



Pred nama je vikend u kojem su na rasporedu utakmice 11. kola Treće NL jug. Sve tri momčadi iz Zadarske županije svoje će dvoboje igrati danas, dvije na svom travnjaku, a jednoj valja na gostovanje. Lider Zadra će na Stanovima ugostiti GOŠK Dubrovnik i sigurno dati sve od sebe ne bi li novom pobjedom sačuvali lidersku poziciju među trećeligašima s juga. Hrvatski vitez Posedarje na svom će travnjaku ugostiti momčad iz Mravinaca, Slogu i ne treba sumnjati da će od prve minute jurišati po tri boda. Biograjci definitivno imaju najteži posao jer gostuju u Unešiću kod drugoplasirane Zagore. Ali, ne treba valjda ponavljati da su oni najbolji kada je najteže. U svakom slučaju pred nama je vrlo zanimljivo i vrlo vjerojatno neizvjesno kolo.


Nastaviti pobjednički niz


Zadar na Stanovima dočekuje GOŠK Du. i nada se novoj domaćoj pobjedi. Iza njih je veliki pobjednički niz, već šest utakmica zaredom osvojili su puni plijen, a u dvoboju s Dubrovčanima veliki su favoriti. U posljednjem kolu slavili su na gostovanju u Baškoj Vodi pobijedivši ondašnju Uraniju rezultatom 0:2. To ih je učvrstilo na liderskoj poziciji koju su zaslužili s 26 osvojenih bodova. S druge strane stajat će GOŠK koji je u prošlom kolu na svom travnjaku svladao imenjaka iz Kaštela rezultatom 2:0. Dubrovčanima baš ne ide najbolje ove sezone i trenutačno se nalaze na 14 mjestu s osam osvojenih bodova. Poprilično su neefikasni i za sada su postigli samo osam bodova nasuprot Zadranima koji su ih zabili 22. Zadar je papirnati favorit, ali bilo kakvo opuštanje momčadi sa Stanova moglo bi donijeti samo probleme.


– Iza nas je lijepi pobjednički niz, ali ne znači to puno ako ga ne nastavimo. Prvi smo na ljestvici, ali Zagora i Uskok nas prate i ne daju nam da se opustimo što možda i nije loše bez obzira što bi se mi htjeli bodovno odlijepiti od njih. Nemamo se što žaliti, ide nas dobro što smo pokazai i u prošlom kolu protiv Uranije. sada samo trebamo nastaviti na tom tragu – kazivao je jučer prvotimac Zadra Igor Banović koji smatra da pobjeda protiv GOŠK-a sigurno neće doći sama.




– Nikoga se u ovoj ligi ne smije shvatiti olako jer u suprotnome dolaziš u probleme. Dubrovčani imaju mladu i kvalitetnu momčad i morat ćemo dati svoj maksimum kako bi ih pobijedili. Mladi igrači su obično neopterećeni i znaju biti nepredvidivi i opasni. Krenulo ih je u prošlom kolu kada su slavili protiv kaštelanskog GOŠK-a. Moramo na pravi način ući u utakmicu, biti koncentrirani i borbeni, što smatram da je ključ pobjede i u ovom dvoboju kao i u onima prije njega – rekao je Banović uoči dvoboja s Kaštelanima.


Složno na Slogu


HV Posedarje danas na svom travnjaku Gordan Demo dočekuje Slogu. Iza Posedaraca je niz od tri uzastopne pobjede i sigurno ga žele nastaviti i protiv Mravinčana. Momčad Marka Pinčića u prošlom je kolu uvjerljivo slavila na gostovanju u Ivanbegovini pobijedivši Kamena 0:4. S druge strane Sloga nije uspjela pobijediti Split na svom terenu, odigrali su s njima 1:1. S tri uzastopne pobjede Hrvatski vitez je skočio na trećeligaškoj ljestvici i sa 16 bodova zauzima 5. mjesto. S druge strane Sloga je na 10. mjestu s 12 osvojenih bodova. Kada je u pitanju gol razlika i tu su Posedarci u prednosti. Postigli su do sada 17 golova, a primili četiri manje. Sloga je devet puta pogađala suparničku mrežu, a 10 je puta vadila loptu iz svoje mreže. HV Posedarje je favorit u ovom dvoboju, ali to itekako treba dokazati na zelenom travnjaku.


– U lijepom smo nizu od tri uzastopne pobjede i želimo ga nastaviti. Niz smo pokrenuli protiv Zmaja, nastavili na svom travnjaku protiv Neretvanca i u posljednjem kolu uvjerljivo slavili u Ivanbegovini. Teško je reći određeno što je razlog što smo tek sada proigrali, vjerojatno nam je trebalo neko vrijeme da se uigramo. Uvjerljivom pobjedom u Makarskoj napunili smo se samopouzdanjem i niz je krenuo – kazivao je jedan od najiskusnijih u redovima HV Posedarja Ivan Tokić koji smatra da ih protiv Sloge ne očekuje nimalo lagan posao.


– Momčad iz Mravinaca je jako opasna i definitivno nas očekuje sve, samo ne lagana utakmica. Najgore bi bilo misliti da će pobjeda doći sama od sebe. Sloga je kvalitetna momčad i to pokazuju već dugi niz godina jer su uvijek u vrhu. Daju malo golova, ali ih i primaju malo. Moramo biti koncentrirani, odlučni i vjerujem da na svim travnjaku pred svojim navijačima možemo i moramo doći do pobjede. Ali uz maksimalno ozbiljan pristup – kazao je u najavi Tokić.


Najbolji kad je najteže


Najteži posao u 11. kolu definitivno imaju Biograjci. Oni moraju put Unešića gdje ih očekuje sudar sa Zagorom koja je uz Zadar i Uskok hit dosadašnjeg dijela prvenstva. Primorac (B) je u posljednjem kolu doživio neugodan poraz na svom travnjaku od Zmaja iz Makarske 2:3. Zagora je s druge strane u prošlom kolu protutnjala Vodicama pobijedivši 3:5. Na svom travnjaku Unešićani su favoriti, ali Biograjci se nikada nisu olako predavali, pa sigurno neće niti u ovom dvoboju sa Zagorom. Primorac trenutačno zauzima 8. mjesto s 14 osvojenih bodova, a Zagora je drugoplasirana s 10 bodova više. Nadajmo se da će se nakon ovog 11. kola taj bodovni zaostatak smanjiti i da će Biograjci veseli doputovati iz Unešića.


– Definitivno nismo u najboljem ritmu što sugeriraju i rezultati koje imamo u posljednje vrijeme. Skoro smo pobijedili i iz Kupa izbacili prvoligaški Varaždin, a onda nakon nekoliko dana na svom travnjaku doživjeli poraz od Zmaja iz Makarke. Možda je u umor učinio svoje, ali to nam nikako ne smije biti alibi. Možda se i jesmo ispuhali u tom dvoboju, ali moramo biti puno bolji i što prije ući u pobjednički ritam – kazivao je Domagoj Torbarina koji je svjestan da ih u Unešiću očekuje iznimno teška zadaća.


– Čeka nas teška utakmica, u to ne treba sumnjati. Zagora je jedna od momčadi koje briljiraju ove sezone, ali nikako ne smatram da su nepobjedivi. Iako su prvi pratitelji Zadra na ljestvici Treće NL jug, mišljenja sam da u Unešiću puno dobroga možemo napraviti. Motiva nam ne nedostaje, moramo se iskupiti za poraz od Zmaja, a uz put možemo i pomoći Zadru da se bodovno odvoji na vrhu ljestvice. Bilo kakav pozitivni rezultat u tom dvoboju za nas bi bio dobitak – kazao je Torbarina na kraju razgovora.