Utorak, 23. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

18 C°

ABA LIGA

Košarkaši Zadra u 15. kolu na svom terenu nadigrali Mornara

Autor:

15.01.2023. 19:40
Košarkaši Zadra u 15. kolu na svom terenu nadigrali Mornara

Foto: Arif Sitnica



Konačno je došao kraj negativnom nizu košarkaša Zadra u regionalnoj ligi, nakon tri vezana poraza žrtva su pronašli u Mornaru iz Bara koji. Nisu gosti imali ni promila šanse protiv razigranog sastava Danijela Jusupa, a stil igre koji inače gaji ova crnogorska momčad još je i više doprinijela da se na Višnjiku nakon dugo vremena dogodi abaligaška jednosmjerna ulica. “Run and gun” igra Mornara razbila se o stijene već nakon proteka prvog poluvremena, jer Zadrani su ove sezone posebno uspješni u tzv. revolveraškim obračunima, a potvrdili su to visokim postotkom šuta za tri u prvih 20 minuta (8-19), uz minimalni broj izgubljenih lopti i potpunoj dominaciji u skoku. Kad se tako poklopi, a na suprotnoj strani ruka zadrhti, onda je potpuno očekivani razvoj događaja u kojem su gosti mogli pakirati kofere već na poluvremenu.


Ramljak povukao


Negdje oko tisuću i pol gledatelja u Krešinom moglo je poslije duljeg vremena uživati u predstavi svojih ljubimaca, s posebnim naglaskom na drugu četvrtinu u kojoj su gosti iz Bara doživjeli pravi potop, a Zadar se popeo sa sedam na 22 plusa. Gotovo na idealan način ušli su Jusupovi igrači u utakmicu i produkt toga je da su nakon nekoliko minuta igre bili na šest viška (11:5), a odskakao je od svih kapetan Ramljak koji je zabio sedam koševa i s nekoliko atraktivnih poteza podigao suigrače i tribine. Mornar se neko vrijeme uspješno držao blizu, ali nisu imali aduta za preokret stanja na semaforu. U domaćim redovima ubrzo se kapetanu priključio Jordano i Žganec, uz standardno učinkovitog Božića i prema drugoj dionici se Zadar uputilo sa sedam poena prednosti (23:16). Po uvodnim minutama tog perioda nije se činilo da će Jusupova momčad praktički prelomiti pitanje pobjednika do odmora. Barani su preko Jonesa stigli na samo posjed zaostatka (23:20), ali ostavljali su previše prostora vanjskoj liniji Zadra koja je za razliku od nekih prijašnjih utakmica ovog puta znala iskoristiti ponuđenu priliku. Gostujući koš je u sedam minuta igre doslovno zatrpan kanonadom izvan perimetra. Ubacili su domaći igrači ukupno pet trica, po dvije su zabili Lakić i Davis, jednu Božić, a i pod košem se zapravo radilo što se htjelo, pa je Ramljakovo zakucavanje donijelo fenomenalnih 22 viška (53:31).


Bijeg na 31 razlike


Bilo je jasno već nakon proteka 20 minuta igre da će Mornar teško moći odgovoriti u nastavku, govor tijela Pavićevićevih igrača to je i otkrivao, a potvrda kapitulacije Barana puno prije kraja dvoboja dogodila se već po otvaranju treće četvrtine kada je Zadar odlepršao na 31 razlike (65:34). Trice su se ponovno pokazale kobnima za goste, vezali su ih Žganec i Davis, dodao je i Jordano nekoliko poena i čak 17 minuta prije završetka utakmica je na tradost i veselje zadarske publike otišla u revijalne vode. Nadahnutu domaću momčad po poenima su predvodila trojica igrača sa 16 poena: Davis, Ramljak i Lakić. Po 14 su postigli Jordano i Žganec s tim da je centar Zadra imao pet skokova, pet asistencija i pet ukradenih lopti, a najpolivalentnijim se pokazao Božić koji je uz 11 poena, uhvatio osam lopti i podijelio deset asistencija.



ZADAR 97 – MORNAR 77




(23:16, 30:15, 25:15, 19:28)


ZADAR – Dvorana Krešimira Ćosića. Gledatelja: 1500. Suci: Milan Nedović, Mario Majkić, Aleksandar Davidov.


ZADAR: Davis 16, Jordano 14, Klarica 3, Sikirić, Žganec 14, Čampara 5, Matulina, Njegovan, Lakić 16, Drežnjak 2, Božić 11, Ramljak 16. Trener: Danijel Jusup..


MORNAR: Russell 20, Jones 13, Glas 10, Đoković 2, Vranković 9, Kovačević 3, Marljukić, Pecarski 13, Vujačić, Vranješ 7, Radetić. Trener: Mihailo Pavićević.


Foto


Zadar - Mornar 97-77


avatar

Snimio: Arif Sitnica


15.01.2023. 19:57



























Galerija

Foto: Arif Sitnica