Petak, 29. ožujka 2024

Weather icon

Vrijeme danas

20 C°

Skokovi u vodu

Zadrani pomeli konkurenciju i ukupno osvojili 15 zlata

Autor: Alen Plahinek

14.03.2023. 19:30
Zadrani pomeli konkurenciju i ukupno osvojili 15 zlata

Foto: KSV Zadar



Članovi klubova skokova u vodu Zadar i Zadar 2011 nastupili su u Zagrebu na Prvenstvu Hrvatske za kadete i juniore. KSV Zadar je pod vodstvom trenera Marka Sutlovića, Nike Cerovečki i Mare Marića predstavljalo osam natjecatelja: Mikula Miočić, Dolores Benković, Anika Miočić, Petra Boltužić, Marko Profaca, Luka Živaljić, Leo Mandić i Zvonimir Botuna, koji su osvojili 18 medalja od čega 10 zlatnih (dvije sinkro), jednu srebrnu i sedam brončanih, a natjecali su se u šest kategorija. U kategoriji mlađih juniora Mikula Miočić se okitio s tri zlatne medalje, s daske 1 m, 3 m i tornja. U istoj je kategoriji Leo Mandić s tornja uzeo srebro, a na daskama 1 m i 3 m visine bio je četvrti. Kod mlađih juniorki Dolores Benković okitila se s tri odličja, zlatom na 1 m i 3 m te broncom na tornju. Nešto stariji, Marko Profaca i Luka Živaljić su u kategoriji juniora osvojili treće mjesto u sinkro skokovima s daske 3 m. Profaca je, osim te medalje, osvojio i broncu s tornja, peto mjesto s 3 m i šesto mjesto s 1 m. Živaljić je na tornju bio četvrti, na 3 m bio je šesti, dok je s 1 m bio sedmi. Mlađa kadetkinja Petra Boltužić, inače najmlađa članica Zadra na ovom natjecanju, u svojim je kategorijama osvojila četiri zlatne medalje, odnosno u svim pojedinačnim disciplinama te u paru s Anikom Miočić sa sinkro daske 3 m. Okitila se i zlatom i u kategoriji kadetkinja s 1 m te broncom s 3 m. Kod kadeta najuspješniji je bio Zvonimir Botunac s dvije bronce (1 i 3 m). U sklopu natjecanja podijelile su se nagrade za najbolje skakače u prošloj godini. Najuspješnija skakačica je Bruna Huljev, čiju je nagradu preuzela Dolores Benković.


Za KSV Zadar 2011 je nastupilo pet predstavnika, a osvojili su 10 medalja, pet zlatnih i pet srebrnih. Najuspješniji je bio Matej Nevešćanin, trostruki državni prvak u disciplinama 1 m, 3 m i 3 sinkro.


– Nevešćaninov rezultat u disciplini 1 m s osvojenih 500 bodova iznimno je vrijedan i predstavlja odličan uvod u sezonu u kojoj ga očekuju juniorsko i seniorsko prvenstvo Europe – kaže Šime Perić, trener Zadra 2011.




Lora Magaš je postala prvakinja Hrvatske na 3 m i sinkro 3 m te viceprvakinja na 1 m. Luna Perić osvojila je dvije srebrne medalje, na 1 m i 3 m. Toma Jurjević je također osvojio dvije srebrne medalje, na 1 m i 3 m. Vrijedi istaknuti da su godišnju nagradu za sportaša godine Hrvatskog saveza za skokove u vodu dobili juniorski viceprvaci svijeta Matej Nevešćanin i David Ledinski.