Četvrtak, 25. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

15 C°

Mlađe seniorsko Prvenstvo

Zadrankama tri brončane medalje u atletici

Autor: Šime Ćurko

17.01.2023. 17:53
Zadrankama tri brončane medalje u atletici

Foto: AK Fortius/AŠK Zadar



U atletskoj dvorani na Zagrebačkom velesajmu održano je Prvenstvo Hrvatske u dvorani za mlađe seniore i mlađe seniorke (do 23 godine), u organizaciji AK Agram. Postavljeno je čak osam novih dvoranskih državnih rekorda, od kadetskih do mlađe seniorskih kategorija.


Prvo atletsko natjecanje u sezoni obilježila je Jana Koščak (Sloboda, Varaždin), koja je ostvarila najvrjedniji državni rekord i najbolji rezultat natjecanja po bodovnim tablicama Svjetske atletike. Uspjelo joj je to s preskočenih 1,90 m u skoku u vis, što je čak sedam cm više od dosadašnjeg mlađe juniorskog rekorda Blanke Vlašić iz 2000. godine.


Dvostruki rekord u dvorani, juniorski i mlađe juniorski, postavila je u skoku u dalj pobijedivši sa skokom od 6,15 m. Najuspješniji klub iz Zadarske županije bio je Fortius, za koji su Jana Bujan i Miriam Medved osvojile brončane medalje. Bujan je bila treća u troskoku sa 11,55 m, što je za čak 71 cm bolji doseg od prethodnog rezultata.




Potom je Medved u prvoj skupini u taktički savršenoj utrci na 800 m zauzela prvo mjesto (2:19,24). Budući da su u drugoj skupini dvije djevojke imale bolje vrijeme Zadranka je završila na trećem mjestu pobjedničkog postolja.


– Iako su Jana i Miriam bile među najmlađima, budući da su tek postale mlađe juniorke, to ih nije spriječilo da daju najbolje od sebe. Tako smo nastavili s osvajanjem medalja na svim prvenstvima Hrvatske na kojima sudjelujemo, bez obzira na kategoriju – rekao je Edi Stipić, trener Fortiusa.


– Ovo je bila odlična najava nove sezone i dobar pokazatelj kvalitetnog rada našeg mladog kluba. Očekujemo još bolje i kvalitetnije rezultate u natjecanjima koja slijede, a prvo je mlađe juniorsko Prvenstvo Hrvatske sljedeći vikend – zaključio je Stipić. Bujan je nastupila i u skoku u vis, gdje je bila šesta (155 cm) dok je Medved s osobnim rekordom na 400 m zauzela osmo mjesto (59,52).


Brončanu medalju osvojila je i Anita Odžaković, članica AŠK Zadar, koja je u bacanju kugle ostvarila i najbolji osobni rezultat (11,92 m). Enea Nikpalj je imala osmo vrijeme na 60 m s preponama (9,46) dok je u troskoku zauzela sedmo mjesto (10,74). Nastupila je i Kate Nižić te u troskoku imala peti rezultat (10,90).