Četvrtak, 25. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

7 C°

prva liga košarkašica

Zanki: Skromni idemo dalje

21.12.2022. 15:49
Zanki: Skromni idemo dalje

Foto: ŽKK Zadar



Završio je prvi dio natjecanja u skupini B Prve lige košarkašica. Na prvom mjestu je Zadar Plus, čije igračice imaju svih šest pobjeda. Drugi je Zadar s pet pobjeda i jednim porazom, koji je upisan u prvom nastupu i to u gradskom derbiju.


I prošle sezone ova dva sastava su kao najbolji u skupini B izborila Ligu za prvakinje, no Premijer liga im je ostala nedostižna. Ostanu li na prva dva mjesta i nakon 14. kola oba zadarska sastava dobit će novu priliku za plasman u najjači rang. Na klupi Zadra ove sezone debitira Josipa Zanki, koja je naslijedila Samira Žužu.


– Iza nas su četiri mjeseca napornog rada, veliki broj treninga i, ono što nas posebno raduje, mali broj izostanaka s treninga. Možemo biti zadovoljni i silnom količinom truda, želje, volje, vjere, zajedništva i hrabrosti. U ekipi imamo mladost koja istinski voli košarku, i iskustvo Josipe Zovko koja živi košarku. To bi bio rezime onoga što nam je donijelo drugo mjesto nakon prvog dijela sezone. Naša ekipa je željna dokazivanja, rada, nadigravanja, ponizni i skromni nastavljamo dalje – ističe trenerica Zanki.