Petak, 19. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

15 C°

SP U KATARU

Zaslužena pobjeda "Trikolora", Mbappe dvama pogodcima odveo Francuze u osminu finala

Autor: Zadarski list

26.11.2022. 19:32
Zaslužena pobjeda

Foto: Reuters



Drugo kolo u skupini D, donijelo nam je prvi “europski derbi”. Na stadionu 974 susreli su se svjetski prvaci Francuzi i njihovi veliki rivali Danci, koji su ih pobijedili u posljednja dva međusobna susreta. To je bilo u sklopu Lige nacija, no ovo je Svjetsko prvenstvo.


Francuska je na krilima fantastičnog mladog Kyliana Mbappea pobijedila 2:1. Igrala se čvrsta, “muška” utakmica, no Francuska je ipak, mora se reći, bila konkretnija momčad na terenu.


Francuzi su ukupno uputili čak 21 udarac prema vratima Caspera Schmeichela, dok su Danci “samo” 10 puta zaprijetili Hugu Llorisu.




Prvi gol djelo je zajedničke akcije Thea Hernandeza i Kyliana Mbappea. Hernandez je mudro izbjegao zaleđe nakon nekoliko dodavanja s Mbappeom, dodao povratnu loptu na 10-ak metara od danskog gola, što je za Mbappea bio lak zadatak.


Danci se nisu predavali i svega nekoliko minuta nakon Mbappeovog gola, nakon prekida Danci preko Christiansena dolaze do izjednačenja.


Zasluženu pobjedu Francuskoj je donio Mbappe u 86. minuti utakmice.


Ovom pobjedom Francuska je postala prva reprezentacija koja je osigurala prolaz skupine na ovogodišnjem Svjetskom prvenstvu.


U ovoj skupini, ranije tijekom današnjeg dana, Australija je pobijedila Tunis minimalnim rezultatom, 1:0.