Srijeda, 24. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

13 C°

Poraz od Solina

Završena juniorska liga košarkašica u skupini jug, Zadranke bez poluzavršnice

Autor: Šime Ćurko

09.01.2023. 19:39
Završena juniorska liga košarkašica u skupini jug, Zadranke bez poluzavršnice

Foto: Mate Komina



Juniorke Ženskog košarkaškog kluba Zadar nisu uspjele izboriti plasman na poluzavršnicu Prvenstva Hrvatske. U dvoboju 6. kola igračice s Višnjika poražene su na gostovanju kod Košarkaše akademije Žana Lelas te su natjecanje u skupini jug završile s tri pobjede i isto toliko poraza. To im je bilo dovoljno za treće mjesto, iza KAŽL i Salone, koje su prošle u nastavak natjecanja. Četvrti je u skupini bio Zadar Plus, koji je izgubio sve utakmice.


– Ostaje žal za neodlaskom na juniorsku poluzavršnicu. Ključnom se pokazala utakmica u Solinu koju nismo htjeli odgađati. Pristali smo na zahtjev domaćina i odigrali nekompletni, te dva dana zaredom igrali juniorsku i seniorsku utakmicu. Nažalost, poraz od Solina od 23 razlike bio je presudan i nismo ga uspjeli nadoknaditi na domaćem parketu – kaže Josipa Zanki koja osim seniorski trenira i juniorke Zadra.


– U posljednjoj utakmici protiv KAŽL tražili smo pobjedu i prolaz dalje. U prvom poluvrijemu smo se dobro držali, ali nažalost više od toga nismo mogli. Kroz cijelu ligu prema svim ekipama bili smo fer i korektni i pristajali na odgode utakmica, i to po nekoliko puta. S druge strane, nijednom nismo tražili odgodu.




Zanki zaključuje kako igračicama nema što prigovoriti.


– Odigrale su sve utakmice najbolje što su mogle, poštovale sve upute i vjerovale i onda kad se činilo nemoguće. Šteta da nijednom nismo bili kompletni jer smatram da ova ekipa zaslužuje juniorsku poluzavršnicu. Saloni i KAŽL čestitam na prolasku, a mi ćemo priliku tražiti već sljedeće godine – zaključila je Zanki.


Za Zadar su nastupile: Ema Budija, Petra Mijić, Katarina Rogić, Lola Stipić, Petra Ražov, Zara Klarica, Loreta Šimićev, Bruna Jeličić, Marieta Lisica, Marija Vidaković, Sara Mikulić, Marija Lisica, Anamarija Jeličić, Iva Škara, Noa Franin, Josipa Uhoda, Luce Pavin.


POLOVIČAN UČINAK – Juniorke Zadra