Petak, 19. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

12 C°

Formula 1

Zbog sjajne gledanosti Velika nagrada Nizozemske ostaje u kalendaru Formule 1 najmanje do 2025. godine

Autor: Hina

09.12.2022. 06:57
Zbog sjajne gledanosti Velika nagrada Nizozemske ostaje u kalendaru Formule 1 najmanje do 2025. godine

Foto: Max Verstappen/Foto REUTERS

Uzletom Nizozemca Maxa Verstappena i njegovim osvajanjem naslova svjetskog prvaka 2021. i ove godine, popularnost Formule 1 je toliko narasla da su sve ulaznice za utrku koja će biti održana u Zandvoortu u kolovozu sljedeće godine već rasprodane



ZAGREB Velika nagrada Nizozemske će ostati u kalendaru utrka Svjetskog prvenstva Formule 1 najmanje do 2025., objavili su u četvrtak promotori.


F1 bolidi su se na nizozemsko tlo vratili prošle godine, nakon što je prethodno posljednja Velika nagrada Nizozemske održana 1985. Originalno je potpisan trogodišnji ugovor, ali zbog popularnosti utrke već je ove godine produžen do 2025.


Uzletom Nizozemca Maxa Verstappena i njegovim osvajanjem naslova svjetskog prvaka 2021. i ove godine, popularnost Formule 1 je toliko narasla da su sve ulaznice za utrku koja će biti održana u Zandvoortu u kolovozu sljedeće godine već rasprodane.




“Velika nagrada Nizozemske je vrlo brzo postala omiljena utrka u kalendaru među zaljubljenicima u naš sport, donoseći nevjerojanu energiju i sjajno iskustvo svake godine”, izjavio je u priopćenju prvi operativac tvrtke “F1” Stefano Domenicali te dodao:


“Postoji veliko zanimanje za organiziranje F1 utrka pa je ovaj ugovor priznanje ekipi za ono što je učinila da bi učvrstila poziciju Zandvoorta u kalendaru do 2025., a mi jedva čekamo da se tamo vratimo sljedeće ljeto.”


Verstappen je bio pobjednik oba izdanja obnovljene VN Nizozemske, a 2023. bi se na startu trebao naći još jedan nizozemski vozač, Nyck de Vries, kojega je angažirala momčad AlphaTauri.


Iz vodstva utrke su najavili da će i za 2023. pripremiti vrlo bogat program za sve zaljubljenike u formulu 1.