Četvrtak, 18. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

17 C°

Dan nakon...

Zlatko Dalić: "Gvardiol je dobio injekciju prije utakmice, a Modriću je teško pao poraz"

Autor:

14.12.2022. 15:31
Zlatko Dalić:

Foto: Foto REUTERS

Brozović je osjetio ložu. Vidjet ćemo, trebamo sve igrače za subotu. Oni koji će boljeti i trepavica neće igrati. Osvježit ćemo momčad - rekao je Dalić



DOHA Dan nakon polufinala Svjetskog prvenstva i poraza Hrvatske od Argentine, izbornik Zlatko Dalić održao je konferenciju za medije.


– Bila je tužna atmosfera nakon utakmice. Mlađi igrači su došli do nečega što možda nisu očekivali da će im se dogoditi tako brzo i na takav način. Ne ostvari ti se san da igraš finale, ali ja sam dečkima rekao da moraju biti ponosni na sve što su napravili.


Rekao sam im da je velika stvar što igramo za treće mjesto i da ne smijemo potonuti. Trebat će nam snage da se vratimo. Nije lako. Tko izgubi polufinale ima puno problema da bude spreman igrati za treće mjesto. To je najgora utakmica, ali moramo biti svjesni da se borimo za nešto, za treće mjesto na svijetu.




Da nam je netko prije SP-a ponudio da igramo za treće mjesto, ja bih osobno to odmah potpisao. Kad pogledate tko je sve ispao, a Hrvatska je opet tu do kraja turnira, to je fantastično. Moraju biti ponosni na to što su napravili. Moramo biti realni i objektivni i shvatiti da smo napravili fantastičnu stvar, iznad svih očekivanja.


Hoće li Modrić igrati u subotu?


– Gubiš 3:0, a lopta te pogodi u glavu. To te još više ubije. Ako se Luka oprosti od reprezentacije, to će biti velika šteta za sve navijače u svijetu. Modrić se pokazao kao veliki igrač i kao veliki profesionalac koji uvijek čestita i kad pobijedi i kad izgubi. Njemu je teško, ali on će sam donijeti odluku. Sigurno je da ga cijeli svijet poštuje i respektira. Bilo bi lijepo da nastavi. Bio je jako razočaran i tužan nakon utakmice i teško mu je pao ovaj poraz.


Hrvatsku čeka Maroko ili Francuska, a izbornik je najavio promjene u sastavu.


– Za nas je utakmica u subotu veliko finale, to je borba za medalju. Velika je stvar ako uzmemo broncu. Imamo problema s igračima. Gvardiol je prije utakmice primio injekciju i dosta se mučio. Brozović je osjetio ložu. Vidjet ćemo, trebamo sve igrače za subotu. Oni koji će boljeti i trepavica neće igrati. Osvježit ćemo momčad.


Izbornik se osvrnuo na neuspjelu kombinaciju iz kornera.


– Do sad je uvijek upalila, ali ovaj put je bila malo sporija reakcija. Nekoliko golova smo dali baš iz te kombinacije. Nekad prođe, nekad ne, ali trebalo je biti malo brže. Puno tih stvari se povezalo koje nisu tipične za nas, ali se dogode.


Igrače je očito previše iziritirao dvojbeni penal kojim je Argentina povela.


– Ja sam govorio igračima da se smirimo i stanemo jer sam znao da je bitno ne primiti i drugi. Međutim, kad primiš takav gol koji te iziritira, a prije toga te iritira i onaj korner prije toga… Trebalo je sačuvati koncentraciju i mir. Mi smo nakon prvoga gola krenuli naprijed i ja sam govorio da se smirimo da ne bude kontra koja se i dogodila. Događa se. Kod drugoga gola je bio naš korner, kontrola i mi iz kontre primimo gol. Sve je to normalno i nogometno, ali trebalo je sačuvati koncentraciju nakon prvoga gola.


Kakvo je psihološko stanje?


– Tužni smo i razočarani, ali sad je najvažnije da skupimo snage i energije za borbu za broncu. Mi smo 35 minuta potpuno kontrolirali utakmicu, imali smo sve što smo htjeli. Lopta, kontrola, posjed, Messi daleko od gola… Onda je sve presjekao taj penal i gol i dosta toga se poremetilo. Do tad smo vodili utakmicu u smjeru kojem smo željeli. Nismo napravili puno prema naprijed, ali u tom trenutku to nije bilo jako važno. Gol nas je presjekao jer smo nakon njega primili i drugi gol iz nekoliko povezanih grešaka.