Petak, 19. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

11 C°

Emotivne reakcije

Zlatko Dalić i Marijan Kustić reagirali nakon Lovrenovog odlaska

Autor: Hina

23.02.2023. 11:36
Zlatko Dalić i Marijan Kustić reagirali nakon Lovrenovog odlaska

Foto: Zlatko Dalić/Foto PIXSELL

Hvala mu na svemu što je učinio za mene kao izbornika i za našu reprezentaciju. Bio je vrlo važan kotačić naših uspjeha - rekao je izbornik Vatrenih



ZAGREB Uvijek je bio sjajan borac i na ovom kraju može biti ponosan na sve što je ostvario, rekao je Zlatko Dalić, izbornik hrvatske nogometne reprezentacije, o oproštaju Dejana Lovrena od seniorske momčadi.


– Razumijem i poštujem njegovu odluku te sam mu u razgovoru rekao da ima moju podršku što god odluči. Kroz karijeru se suočavao s dosta kritika i nepovjerenja, ali uvijek je bio sjajan borac te sada na kraju reprezentativne priče može biti itekako ponosan na sve što je ostvario. Bio je sjajan i u Rusiji i u Kataru, osvojio je dvije medalje i u mnogočemu je nadmašio igrače koji su njemu bili inspiracija devedesetih godina”, rekao je ovim povodom izbornik Dalić koji je naglasio koliko mu je Lovren bio važan na putu prema srebru i bronci na posljednja dva svjetska prvenstva.


– Dejan je bio jedan od lidera svlačionice i na njega sam se uvijek mogao osloniti da će biti onaj koji ohrabruje, podiže i motivira cijelu ekipu na terenu i izvan njega. Pravi je borac, veliki emotivac, igrač kojeg u svakoj borbi želite imati na svojoj strani. Drago mi je što sam ga imao priliku trenirati i što smo zajedno podijelili puno lijepih trenutaka. Hvala mu na svemu što je učinio za mene kao izbornika i za našu reprezentaciju. Bio je vrlo važan kotačić naših uspjeha“.




Slične je riječi pri odlasku Lovrena iz reprezentacije imao i predsjednik Hrvatskog nogometnog saveza Marijan Kustić.


– Dejanu prije svega želim zahvaliti na svemu što je dao hrvatskoj reprezentaciji od svog debija u listopadu 2009. godine. Pamtit ćemo njegove briljantne igre na svjetskim prvenstvima 2018. i 2022. godine, na kojima je bio jedan od stožernih igrača hrvatske reprezentacije u tim povijesnim uspjesima našeg nogometa. Osim važne uloge na terenu Dejan je bio jedan od lidera naše svlačionice, njegov borbeni, odlučan i samopouzdan gard bio je od iznimne važnosti za naše mlađe igrače – naglasio je Kustić.